SIDDHARTHA MUKHERJEE till Stockholm

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den hyllade och uppmärksammade Siddhartha Mukherjee kommer med kort varsel till Stockholm den 11-13 november. Mukherjee kommer bl.a. för att ge en öppen föreläsning på Karolinska Institutet i samarbete med Eva och Georg Kleins stiftelse.

Albert Bonniers Förlag gav i september 2018 ut hans senaste bok Genen – en högst privat historia. I boken skildrar Mukherjee upptäckten och kartläggningen av det mänskliga genomet. Han börjar med Pythagoras och slutar i dagens forskning som skapat möjligheten att förändra generna från provrör till den mänskliga cellen. Mukherjee beskriver genetiken på en prosa, lätt att ta till sig, och gör det ur ett tematiskt och idéhistoriskt perspektiv. Han väver också in en smärtsam historia om psykisk sjukdom i hans egen familj.

2014 utkom Pulitzer-belönade Lidandets konung. Historien om cancer. i svensk översättning. Följande filmklipp ger en bra presentation av Siddhartha Mukherjee:

Mukherjee i samtal med Bill Gates
Mukherjee i samtal om boken i London
TED

http://siddharthamukherjee.com/

© Albert Bonniers Förlag

print

Våra samarbetspartners