TIVOLI går ihop med EGMONT

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Egmont Publishing og Tivoli A/S opretter nu et fælles selskab, der har til formål at videreudvikle og styrke det verdenskendte Rasmus Klump brand sammen med nuværende og nye licenstagere. Selskabet skal blandt andet vælge flere samarbejdspartnere, der kan producere og sælge nye produkter i Danmark såvel som internationalt. Det nye forretningsområde skal bidrage til og cementere Tivolis målsætning om at være en helårsvirksomhed, der er mindre afhængig af vejret.

Rasmus Klump har som dansk brand en sjælden international gennemslagskraft. Han debuterede som en avisstribe i Berlingske Tidende i 1951, som siden er trykt i flere end 400 forskellige dagblade. Bøgerne om Rasmus Klump og hans venner er oversat til 18 sprog og udgivet i 25 lande, ligesom det verdenskendte danske brand også udfolder sit univers på tv.

Kendt kloden rundt
Siden 2010 har Rasmus Klump været en del af Tivoli, hvor der blev etableret en Rasmus Klump tematiseret 1500 m2 stor legeplads med over 50 aktiviteter. Og nu skruer det nye fælles selskab mellem Egmont Publishing og Tivoli yderligere op for at folde det store forretningsmæssige potentiale ud. Således skal porteføljen af produkter udbygges, hvor ambitionerne udover Tivoli og Danmark også er internationale.

Ny Rasmus Klump tv-serie får international premiere
Alle erfaringer viser, at kendte tegneseriebrands opnår en stærk position i de primære målgrupper i forbindelse med tv- og filmproduktioner. Der er store forventninger til effekten af, at en helt ny Rasmus Klump tv-serie, produceret af det anerkendte og prisbelønnede tyske Studio Soi, bliver vist internationalt. Også her i Danmark kan DR’s tv-seere meget snart opleve bjørnen og hans venner på rejser rundt om i verden – skildret i højeste animationskvalitet, når DR Ramasjang til december viser tv-serien.

Director, Laura Lund Olsen, Tivoli, siger:
”Med afsæt i det kendte Rasmus Klump-univers vil vi i det nye selskab udvikle brandet inden for områder som underholdning, legetøj, edutainment (sjov, leg og læring), tekstiler og boligtilbehør. Vi vil sammen med de nuværende licenstagere samt nye partnere åbne for nye ideer, der kan innovere det elskede, danske ikon, Rasmus Klump”.

Torsten Bjerre Rasmussen er CEO i Egmont Publishing siger om det nye initiativ:
”Vi er stolte af Rasmus Klump, som er et dansk ikon uden sidestykke. Vi er sikre på, at Tivoli med sit stærke brand kan løfte Rasmus Klump og hele hans univers til nye højder, og vi ser Tivoli som den perfekte partner fremover. Alle børn og forældre elsker Rasmus Klump og partnerskabet vil gøre Rasmus Klump endnu mere synlig.”

Tivolis adm. direktør Lars Liebst udtaler:
”Med den nye aftale bor Rasmus Klump for alvor i Tivoli. Egmont Publishing og Tivoli er begge virksomheder, der har appelleret til børn og voksne i mange generationer, og vi arbejder begge bevidst med traditioner og fornyelser. Vi skal nu i gang med at udvikle og skabe nye spændende historier og aktiviteter omkring Rasmus Klump, som i samarbejde med stærke licenstagere og kvalitetsbevidste partnere, vil være med til at udbrede Rasmus Klump brandet i Danmark såvel internationalt. Potentialet er stort.”

Fakta om Rasmus Klump
Ægteparret Vilhelm og Carla Hansen opfandt Rasmus Klump, som blev trykt som stribe første gang i 1951 i Berlingske Aftenavis. I 1952 udkom det første rigtige Rasmus klump album med titlen: Rasmus Klump bygger skib. Rasmus Klump tager ofte ud i verden ombord på skibet Mary med vennerne Pingo, Skæg og Pelle. Der er udgivet mere end 100 forskellige bøger om Rasmus Klump og vennerne.

Rasmus Klump tegneserien er udgivet i mere end 21 lande, hvor antallet af solgte herefter har passeret 30 mio. eksemplarer – et litterært eksporteventyr, der kun overgås af H.C. Andersen og Karen Blixen. Hertil kommer malebøger, pc spil mm.

© Tivoli

print

Våra samarbetspartners