DRAG BRUNCH AT SENOR FROGS, Senor Frogs, Treasure Island Hotel & Casino, Las Vegas den 14 juli 2018

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Medverkande: India Ferrah, Coco Montrose, Josephine O’Hara, Desiree St. James, Shannel

Drag Brunch at Senor Frogs spelas i skrivande stund varje fredag 14.30 och lördag 11.30, 14.30 och 19.30

Det vore kanske synd att hävda att drag blivit mainstream, men det börjar onekligen bli både mer accepterat och avdramatiserat. På tiden, kan jag tycka. För det finns onekligen viktigare saker att fokusera på och i värsta fall gnälla över än män eller transpersoner som klär sig i kvinnokläder.

Nytt liv efter Rupaul

Dessutom misstänker jag att Rupaul’s Drag Race har gjort mer än man kanske skulle kunna tro för acceptansen och medvetandet av denna företeelse. Och på tal om just denna långlivade tv-show, så har flera medverkande därifrån fått nytt (artist)liv i detta sammanhang. Inte så konstigt kanske. Drag Brunch är något av en kedja, och har etablerat shower på ytterligare fem ställen i USA, inklusive Los Angeles, Miami och New York.

Lättsamt lättsinnig ton

På Senor Frog fungerar ”fyran” från första säsongen av just Rupaul’s Drag Race, Shanelle som konferencier och komiker, och den lättsamt lättsinniga tonen sattes direkt när publiken väl hade hunnit få ut sina bringare med mimosacocktail och fyllt sina tallrikar med godsaker från den generösa buffén bestående av amerikanska och mexikanska specialiteter.

– ju mer ni dricker, ju snyggare ser vi ut, sade hon, och deklarerade strax därefter:

– Klagomål efteråt mailas till fuckyou.com

Rått, hjärtligt och sexiga moves

De som eventuellt och mot förmodan kände att det här inte var riktigt vad de förväntat sig fick sig alltså en tankeställare direkt. För rått, men hjärtligt och definitivt frispråkigt är melodin i denna show, något inte minst alla de som råkade fylla år eller var aktuella för giftermål fick känna på. Dessa intet ont anande individer fick nämligen nöjet komma upp på scen för att underhålla alla oss andra. Inte minst blev de ombedda att i par simulera sexiga moves, som fick alla andra att mer eller mindre skratta sig fördärvade. Asiatiskan på gång att gifta sig fick dessutom höra:

– Du har ingen ring. Vill du ha en riktig ”dick” först?

Showande som Broadwaymedley

Och sådär höll det på. En dräpande kommentar var aldrig långt borta när Shanelle höll i micken. Men hon kunde showa också. I egenskap av musikalfan av stora mått gjorde hon ett Broadwaysmedley med Hey, Big Spender från klassiska musikalen Sweet Charity som en given höjdpunkt, och allt gjordes förstås med både stil och känsla.

Dollarbelöning till damerna

Den som ville kunde för övrigt visa sin uppskattning redan under själva uppträdet genom att hiva fram de dollarsedlar som växlats in strax innan. För tanken var liksom att belöna alla dessa glamourösa damer med en sedel under två för deras artisteri direkt medan de singbackande vandrade runt bland publiken. Något som var synnerligen uppskattat för övrigt. Ingen var dock mer exalterad än en uppenbart gay gosse flankerad av sin – till synes – dragovana familj, som inte bara ville belöna sina idoler ekonomiskt, utan även ville kindpussa och krama dem mangrant.

Bejakade sin kvinnlighet

För egen del överlämnade jag en sedel till alla som passerade mitt och min bättre hälfts bord – här diskriminerades ingen – däribland svarta skönheten Josephine O’Hara, som gjorde sin bästa Whitney Houstonimitation med So Emotional och den smått frodiga Desiree St. James, som visade sig vara oväntat vig under sitt Rihannasignerade paradnummer Work.

Sedan kan alla som tror att tillställningen avslutades med I’m Every Woman räcka upp handen nu. För det är klart den gjorde. Att hela ensemblen bejakade sin kvinnlighet tillsammans var väl trots allt det mest logiska avslut man kunde tänka sig.

Skriven 2018-09-06

print

Våra samarbetspartners