ARCTIC MONKEYS, Royal Arena, Köpenhamn den 27 juni 2018

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Som förband under denna turné har Arctic Monkeys valt Tame Impalas Cameron Avery. Cams drömska psykadeliska pop på debutplattan påminner en del om en ung Leonard Cohen. Live är det lite mer singer/songwriterstuket som gäller, men oavsett vilket uppkom inte någon större önskan att få höra av combon efter detta gig.

Loungigt nytt sound

Att Arctic Monkeys skulle sälja ut Royal Arena i Köpenhamn trodde jag för övrigt aldrig, men det gjorde de. Samma kväll som Sverige vunnit sin grupp i fotbolls VM till på köpet. För närvarande befinner sig gruppen ute på turné för att promota senaste albumet Tranquility Base Hotel + Casino. Skivan känns lite annorlunda än deras tidigare material. Helheten låter lite loungigare precis som titeln antyder, men detta tycks inte ha avskräckt de 10.000 som kom till kvällens event.

Största hiten avverkades tidigt

Arctic Monkeys körde igång med nya Four Out of Five för att sen fortsätta med deras hittills största hit Do I Wanna Know?. Efter detta var det fullfart framåt. Låtar som Why’d You Only Call Me When You’re High? och I Bet You Look Good on the Dancefloor avverkades också. Under She Looks Like Fun fick Arctic Monkeys hjälp av Cameron Avery. Kvällen avslutades med R U Mine?.

Sparsam show

Det var dock ingen direkt show som publiken i Royal Arena fick beskåda. Scenen påminde mest om ytan framför duken på en gammal klassisk biograf i art deco stil, och mycket till mellansnack bjöd sångaren Alex Turner inte på heller. Det var väl bara tacket till Cam samt ytterligare några diton på slutet till publiken som yppades. Dock var det ett plus att fyramannabandet Artic Monkeys förstärkt manskapet på denna turné till sex eller sju personer. Som mest stod hela nio man på scen, vilket var både överraskande och oväntat.

Skriven 2018-06-27

print

Våra samarbetspartners