DEN BLOMSTERTID NU KOMMER

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Crazy Pictures
Skådespelare: Christoffer Nordenrot, Lisa Henni, Jesper Barkselius, Pia Halvorsen

BETYG: FYRA
PREMIÄR: 2018-06-20

Crazy Pictures är 6 grabbar som gillar film i allmänhet och då förmodligen action i synnerhet. Omsatt i begåvning säger denna kärlek till just actiongenren en hel del, ja faktiskt så mycket att doften av framgång måste leta sej hela vägen till Hollywood och ge utdelning på ena eller andra sättet.

Mycket lyckat bygger man upp historien med en kort men fullkomligt tillräcklig återblick till julen 2005 då en liten familj splittras på grund av fadern som agerar som en hustyrann mot sonen och mamman. Sonen Alex flyttar från byn och gör karriär som musiker i Stockholm och klipper därmed av alla band med pappan. Tio år senare närmar vi oss midsommar och Alex saknar sin flickvän som han lämnat i byn men nu händer något som förenar dem alla igen, Sverige attackeras av terrorister och regeringen tappar kontrollen och hela samhället faller omkull som ett korthus.

Här finns en bottenlös inspirationskälla att ösa specialeffekter och spektakulära utsvävningar ur och man gör det också i parti och minut. Poängen är dock att man samtidigt är mån om att sätta kött på benen på alla inblandade hur små rollerna än är i marginalen. Detta faktum gör att man tar dem till sej och inte bara noterar deras närvaro. Man kan tycka att med så mycket möda och krav på resultat borde man varit mera noggrann också med klippningen. Den musikaliska inramningen är däremot som skräddarsydd och ger spänningen en rejäl draghjälp på vägen. Att man sedan bottnar med dagsaktuella ting som IS, invandringen, Putins klåfingrighet i andra staters politik och så vidare ger ju ytterligare substans åt all ragnarök och svavel som dränker moder Svea i denna högst imponerande blågula actionrulle.

Skriven: 2018-06-18

print

Våra samarbetspartners