COMIC CON STOCKHOLM: Chefsredaktören för Marvel Comics kommer

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Comic Con Stockholm får finfrämmande i höst, då man nu kan utannonsera att C.B. Cebulski, Senior VP och Editor in Chief för Marvel Comics, gästar mässans alla dagar. C.B. Cebulski görs sällskap av de välkända serietecknarna Phil Noto och Rafael Albuquerque, samt författaren Rafael Scavone. Sedan tidigare är det även klart att skådespelaren Mark Sheppard, välkänd från tv-serierna Supernatural, Firefly och Doctor Who, kommer till mässan. Comic Con Stockholm sker i Stockholm den 14-16 september på Kistamässan.

– Vi är glada över att kunna välkomna både C.B. Cebulski och några av de mest spännande internationella serietecknarna som finns till mässan i höst. Vår ambition har alltid varit att stärka vårt comics-innehåll på mässan, och med detta känns det som att vi är på god väg., säger Christian Kullman, Projektledare för Comic Con Stockholm.
C. B. Cebulski startade sin karriär som redaktör och författare innan han blev Marvel’s första Talent Manager med uppdraget att hitta och rekrytera de bästa tecknarna och författarna till Marvel Comics. Efter att sedan ha jobbat med att ta Marvel till Asien, innehar han nu titeln som chefsredaktör för Marvel Comics. På Comic Con Stockholm kommer han att delta i frågepaneler för besökare samt hålla ett antal ”portfolio reviews”, där svenska serietecknare kommer få chansen att lämna in och få sina verk bedömda.

Internationella serietecknare och författare från DC Comics och Marvel Comics
I samband med att C. B. Cebulski gästar mässan, får han sällskap av Eisner Award-vinnaren Rafael Albuquerque som tecknat bl a All Star Batman och Batgirl för DC Comics. Tillsammans kommer även Phil Noto, mest välkänd som animatör för Disney och serietecknare för DC Comics och Marvel, samt författaren Rafael Scavone som skrivit välkända karaktärer som Wonder Woman och Batman.

Både Rafael Albuquerque och Rafael Scavone jobbar för närvarande med Neil Gaiman’s ”A study in Emerald” och Mark Millar’s ”Hit Girl”.

Utöver dessa stora namn från comics-världen, kan man också avslöja att den brittiska skådespelaren Mark Sheppard gästar mässan under lördagen och söndagen. Mark är mest känd för sin hyllade roll som demonen Crowley i den 13 säsonger långa CW-hiten Supernatural, men har även varit med i flera välkända tv-serier såsom The X-files, Firefly, Battlestar Galactica och Doctor Who.

Följ Comic Con Stockholm på hemsidan och sociala medier för senast nytt:
Hemsida
Facebook
Twitter
Instagram

© Easyfairs

print

Våra samarbetspartners