DUBBELT BEGÄR (L’amant double)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: François Ozon
Skådespelare: Merine Vacth, Jérémie Renier, Jacqueline Bisset

BETYG: FYRA
PREMIÄR: 2018-03-30

Temat om och kring en spirande relation mellan en patient och hans/hennes relation till sin läkare är ingen ny begivenhet under solen. Som bas för en thriller är det naturligtvis som att skjuta på sittande fågel. Hur som helt kan det i bästa fall bli en bingo och “Dubbelt begär” som baseras på en novell av Joyce Carol Oates är helt klart en fullträff.

Chloe (Marine Vacht) är på väg in i en depression och börjar gå i terapi hos psykoterapeuten Paul (Jertemie Renier) som hon snart får en intim relation med och flyttar in till. Att avslöja för mycket av en thriller med den här intrigen vore en dödssynd och så skall jag naturligtvis inte heller göra. Låt mej bara säga att den är ytterst välspelad, har en välslipad dialog och för en thriller genomgående funktionsduglig intrig. Att den också stundtals osar av sexuell utstrålning som tar sej genom bioduken gör väl inte menyn mindre aptitlig.

Roligt att se att Jaqueline Bisset fortfarande är uppe på banan och åldrats med behag. Tänk att det snart är 50 år sedan hon var Dean Martins flickvän i “Flygplatsen” (The Airport 1970).

Skriven 2018-03-27

print

Våra samarbetspartners