STORA VILLAMÄSSAN & VÅR TRÄDGÅRD 2018: Välkommen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Välkommen in till våren på Sveriges största villa- & trädgårdsmässa!

Stora Villamässan & Vår Trädgård är först ut bland landets villa- & trädgårdsmässor och är det givna startskottet för våren. Här möts en stor publik som är intresserad av hus, hem och trädgård. Cirka 300 utställare medverkar 1–4 mars på Malmömässan.

Mässan är det första givna spadtaget för många hus- och trädgårdsintresserade när våren står för dörren med alla planer och förväntningar.

Möt experterna på riktigt och bli inspirerad

På Stora Villamässan kan besökarna med hjälp av konkreta lösningar och olika uppbyggda miljöer få inspiration till sina boendedrömmar. Några av de områden som finns representerade är kök, bad, värmepumpar, pool, solskydd samt fönster och dörrar.

– Vi skapar en möjlighet för besökarna att träffa utställarna och experterna på riktigt, något som blir allt viktigare i dagens digitala samhälle. Här kan man ställa sina frågor, känna på produkterna och göra en tryggare affär, säger projektledare Viktor Ottosson.

I år kommer det finnas ett ytterligare fokus på inredning och hemmet på mässan. Inredningsexperten Isabelle McAllister kommer att erbjuda rådgivning och finnas på plats på Kunskapsscenen med föredrag lördag och söndag.

Jesper Aspegren är moderator på Kunskapsscenen och leder samtalen med föredragshållarna. Här får man veta allt ifrån hur man skapar ordning och reda i hemmet till hur man skall tänka kring renovering för att öka värdet på bostaden. Ni hittar de fullständiga scenprogrammen här.

Nytt för i år är även workshopsytan. Här kan besökarna kan få ut sin kreativa sida genom att snickra, fläta pil och binda blommor tillsammans med kunniga ledare. Läs mer om Workshops på mässan här.

Vår Trädgård bjuder blommande inspiration och idéer

Köksträdgårdens scen är navet i Vår Trädgård. Här kan besökaren ta del av föredrag av kända trädgårdsprofiler som Gunnel Carlson, Linda Schilén och Peter Englander. Hannu Sarenström kommer under torsdag och fredag bjuda på vegetariska smakprov. Under helgen visar dessertmästaren Joel Lindqvist hur man kan använda trädgårdens smaker i efterrätter.

Runt om scenen finns inspirerande miljöer uppbyggda och ett drygt 90-tal utställare som erbjuder produkter, tjänster och hjälp för trädgårdsentusiasten. Hvilan Utbildning bygger upp tre trendträdgårdar från skiss till verklighet där besökarna röstar fram sin favorit.

I mässhallens entré kommer man i år mötas av ett Attefallshus från Hela Huset med en grönskande trädgård skapad av Karl Fredrik på Eklaholm.

– På mässan får man chansen att uppleva värmen och en blomstrande vår redan i första helgen i mars. Mässan är ett uppskattat startskott för odlingssäsongen, säger projektledare Linnea Olsson.

Fakta om Stora Villamässan & Vår Trädgård 1-4 mars 2018 på Malmömässan i Hyllie

Hemsida:
www.storavillamassan.se
www.vartradgard.com

Öppettider

torsdag 1 mars 11.00–18.00
fredag 2 mars 10.00–18.00
lördag 3 mars 10.00–18.00
söndag 4 mars 10.00–17.00

Priser på plats
Vuxen: 160 kr
Familj: 350 kr (max 2 vuxna och 3 barn)
Pensionär: 140 kr
Barn 7-14 år: 70 kr
Barn 0-6 år: Gratis
Mässpass: 260:- (gäller alla 4 dagar för 1 vuxen)

Priser förköp
Vuxen: 140 kr
Familj: 310 kr (max 2 vuxna och 3 barn)
Barn 7-14 år: 65 kr
Barn 0-6 år: Gratis
Mässpass: 250:- (gäller alla 4 dagar för 1 vuxen)

© Numera Mässor AB

print

Våra samarbetspartners