Stora Villamässa & Vår Trädgård 2019 – Årets största mässa för hus, hem och trädgård är här!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Stora Villamässan & Vår Trädgård blommar som bäst från torsdag till söndag 7–10 mars.

– Många ser mässan som en kick-off inför säsongens projekt i hem och trädgård, konstaterar Viktor Ottosson, projektledare för Stora Villamässan och Linnea Olsson som ansvarar för Vår Trädgård. Mötet mellan experternas kunnande och nyfikna, frågvisa och entusiastiska besökare, skapar förutsättningarna för en givande och inspirerande mötesplats för alla med intresse för hus och trädgård, tillägger de.

Späckade scenprogram med många intressanta gäster ger mässbesöket en extra knorr.

I år inleds Köksträdgårdens scen med en bokrelease från Malmöbaserade bokförlaget Roos & Tegnér. Möt Sara Bäckmo när hon berättar kring ”Odla med barn i Skillnadens trädgård”.

Bland Gunnel Carlsons gäster finns också Annika Sjölin från Flyinge Plantshop. Företaget fyller 50 år och firar med att blicka bakåt med samtal från scenen. I deras installationen strax intill scenen visas också de senaste fem decenniernas trädgårdstrender. Ett halvt sekels trädgård samlad på några kvadratmeter!

På Kunskapsscenen får publiken inspiration i många skilda ämnen som ekonomi, färgsättning, inredning, teknik och uppvärmning. Ett spännande ämne som många säkert brottas med varje dag är ordning och reda! Ordningskonsulten Linda Gemal ger tips och idéer kring hur man ska tänka för att inte bara få ordning och reda för stunden utan att varje sak får sin plats – och behåller den. Det gäller såväl i hemmet, på arbetsplatsen som i datorn. Apropå dator är steget inte långt till ”Det smarta hemmet”. Hör prylexperten Åsa Wallenrud berätta om hur du via ny teknik som styrs via appar kan skapa trygghet, förstärka säkerheten, utnyttja ny teknik för bekvämlighetens skull – eller bara för att det är så roligt!

Mässan står stadigt med ca 250 utställare inom alla de områden som rör hus, bostad och trädgård. I årets mässa blickar man framåt med utställare som bland annat arbetar med klimatfrågor och ny teknik men man förankrar också bakåt med exempelvis traditionellt hantverk och trädgårdsidéer från 1970-talet och framåt. Och den som är sugen på att odla i stort eller litet format hittar säkert tips från scenen om luktärter, tomater, pelargoner, chili och krukväxter.

Välkommen att stiga in genom en vårinspirerad pergola skapad av Peter Englander till vårens första mässa för hem och trädgård – Stora Villamässan & Vår Trädgård 7–10 mars på Malmömässan.

© Numera Mässor

print

Våra samarbetspartners