TRAGEDY GIRLS

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Slasher komedi, USA 2017
Regi: Tyler MacIntyre
I rollerna: Brianna Hildebrand, Josh Hutcherson, Alexandra Shipp, Kevin Durand, Craig Robinson
DVD/Blu-Ray/VOD
(Studio S Entertainment)

BETYG: FYRA

Det här kan bli en ny kultklassiker. Tragedy Girls har nämligen jämförts mycket med 80-tals rullen Heathers, som på svenska fick det lite udda titeln Häxor, läxor och dödliga lektioner och nu är rykande aktuell igen som TV-serie (premiär den 7 mars). Har ju för egen del en hel del minnen från denna film då jag faktiskt jobbade på med denna produktion och lärde känna folket både framför och bakom kameran. Fast det är förstås en helt annan story.

Tyler McIntyres film känns också mycket riktigt väldigt 80-tal även om vi befinner oss i nutid. Twitterfenomenet går som en röd tråd genom hela filmen, men det är nog mest filmens känsla och inte allt för stora budget som ger dessa associationer.

Handlingen utspelar sig ute på den amerikanska bondvischan där bästa kompisarna Sadie och McKayla startar ett nytt Twitterkonto, som ska fungera som ett slags nyhetsmedium. Kompisarna har en udda dragning till det makabra, och om de inte hittar ett färskt lik ser de till att själva fixa det. Mycket kretsar kring deras highschool och livstilen runt den.

Som helhet är det här helt klart sevärt trots den begränsade budgeten. Ett stort minus är dock avsaknaden av bonusmaterial.

skriven 2018-02-18

print

Våra samarbetspartners