PIRATES OF THE CARIBBEAN: SALAZAR´S REVENGE (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Piratäventyr. USA, 2017
Regi: Joachim Rønning och Espen Sandberg
I rollerna: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Javier Bardem, Kaya Scodelario, Brenton Thwaites
Steelbook, 3D Blu-ray, Blu-ray, DVD
(Walt Disney)

BETYG: TVÅ

Så var det dags igen – för femte gången får vi möta den fruktade(?) och mytomspunna piraten Jack Sparrow och hans vänner och ovänner vilka kan ibland vara de samma… Ok, britterna är väl de riktiga “skurkarna” i denna serie. Att filmen regisserats av den norka duon Joachim Rønning och Espen Sandberg, samma duo som låg bakom filmen Kon Tiki för ett par år sedan är ju kul (dessutom verkar det som Joachim ska regissera del 6 också…).

Den här gången slåss Jack mot piratjägaren Kapten Salazar och hans zombiearmé. Jack har den här gången sällskap av Will Turners son Harry och den häxanklagade Carina Smyth. Harry en plan för att bryta havsförbannelsen som drabbat hans far och Salazar. Även den gamle fienden Barbossa byter till Jacks sida.

Tja, det är kul underhållning och om ni minns så fick man möta Jacks far i skepnad av Keith Richards och denna gång möter vi farbror Jack, som Jack Sparrow tydligen är döpt efter i självaste Sir Paul McCartneys skepnad tillhör nog en av filmens bästa behållning. Annars inte mycket nytt.

Extra materialet innehåller en hel del kul bakom kulisserna reportage, lite borttagna scener och en del kul bloopers.

skriven 2017-10-07

print

Våra samarbetspartners