SPARKS, Vega, Köpenhamn den 7 augusti 2017

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Turnépremiär
Med en ny platta i bagaget (nåja Hippopotamus släpps först om någon vecka men i alla fall) har bröderna Mael åter igen styrt skeppet Sparks till våra breddgrader. Senast det begav sig var för två år sedan då Sparks kollaborerade med Franz Ferdinand i projektet FFS. Kvällens spelning inför ca 1000 förväntansfulla svenskar och danskar innebar även premiären för Hippopotamus Tour 2017.

Fem decennier av hits
Hitmaskinen Sparks har kontinuerligt levererat nytt material sedan 70-talet vilket tydligt märktes i kvällens spellista. Man blandade både nytt och gammalt till publikens stora förtjusning. Publiken bestod ju till större delen av fans som varit med sedan 70-talet. Vi fick ju således njuta av gamla klassiker som This Town Ain’t Big Enough for Both of Us, At Home, At Work, At Play, The Number One Song in Heaven samt titelspåret från nya plattan Hippopotamus.

Ålder
Trots att bröderna Mael har passerat pensionsåldern (Ron 72 och Russel 69) är de ändå väldigt vitala på scen och till sin hjälp har de fem yngre musiker. Russel kör på i sin vanliga stil med väldigt lite mellansnack och Ron bjuder som vanligt på sin alldeles egna dansuppvisning – en väldigt kul kväll.

Foto: Michael Lindström

skriven 2017-08-07

print

Våra samarbetspartners