PER GESSLE, Mölleplatsen, Malmö den 2 augusti 2017

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Svensk sommar
Trots att storbandet Toto spelade i Helsingborg kom närmare 4000 till Mölleplatsen denna sommarkväll och för en gångs skull höll sig regnet borta. I alla fall under de båda förbanden Strandels och Good Harvest finstämda akustiska set men detta är ju sommarsverige 2017 så lite skurar fick vi allt stå ut med även denna kväll.

Nytt värvat med klassiker
Per Gessle och hans nykomponerade band bjöd denna kväll på en kavalkad av gammalt och nytt – Gyllene Tider hits värvade med Roxette hits men också en del låtar från hans soloresa. Med senaste dubbelplattan “En vacker natt” & “En vacker dag” i bagaget har ju stilen dragit lite mer åt country och americana hållet än den raka pop han mest blivit känd för.
Det var ju således en väldigt omarbetad version av den internationella superhiten “It Must Have Been Love” publiken bjöds på långt ifrån den glittriga 90-tals Pretty Womanstilen och i Helena Josefsson har Per kanske hittat ett bra substitut till Marie Fredriksson.

Sommartider
Oavsett den nya americanastilen så var det trots allt de klassiska Gyllene Tider-låtarna som fick publiken att hoppa och dansa.

Bandet
Per Gessles band 2017: Helena Josefsson (sång), Malin-My Wall (viol & sång), Christoffer Lundqvist (gitarr), Ola Gustafsson (gitarr & pedalsteel), Magnus Börjesson (bas), Clarence Öfverman (klaviatur) och Andreas Dahlbäck (trummor).

Foto: Michael Lindström

skriven 2017-08-03

print

Våra samarbetspartners