LANG LANG – Den världsberömde kinesiske pianisten uppträder i Tivoli i Köpenhamn

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den verdensberømte kinesiske klaverstjerne Lang Lang vender tilbage til Danmark og giver koncert i Tivoli den 9. september. Vi tør godt betegne det som et scoop, at den kendte pianist har takket ja til at spille på Plænen, så flest mulige kan få del i oplevelsen.

Tivoli sikrer sig kinesisk verdensstjerne
Den verdensberømte kinesiske klaverstjerne Lang Lang vender tilbage til Danmark og giver koncert i Tivoli den 9. september. Det sker i anledningen af, at velgørende, erhvervsdrivende fond Augustinus Fonden fejrer deres 75-års jubilæum i Haven med et dagsprogram dedikeret til musikken. Lang Lang er det nærmeste, man kommer på en popstjerne inden for klassisk musik. Han regnes blandt de førende pianister på verdensplan og blev et YouTube-fænomen efter sin optræden ved OL-åbningen i Beijing i 2008. Koncerten med Lang Lang og Tivoli Copenhagen Phil kl. 21.00 på Plænen er kulminationen på en hel dag ”I Musikkens Tjeneste” spækket med musik og forestillinger i Tivoli.

Der må betegnes som et scoop, at den kendte og anmelderroste pianist har takket ja til at spille på Plænen, så flest mulige kan få del i oplevelsen. Ingen har som Lang Lang forstået at få den klassiske musik ud over scenekanten – for eksempel da han åbnede de Olympiske Lege i Beijing i 2008. Han har optrådt i samtlige af verdens store koncertsale, har gæstet de største amerikanske talkshows og har endda fået et par Adidas-sko opkaldt efter sig. Men på trods af succesen har Lang Lang fastholdt sin kunstneriske integritet og optræder efter eget udsagn med lige stor glæde for millioner af tv-seere som for et par hundrede skolebørn.

En dag i musikkens tjeneste
Verdensstjernens optræden er blot én i rækken af spændende musikalske programpunkter i anledningen af Augustinus Fondens jubilæum. Allerede om formiddagen lægger DR JuniorKoret ud og synger de første gæster i møde i Tivoli på Pantomimeteatret. Herudover spiller en række af landets dygtigste musikere med mesterinstrumenter fra Augustinus Fondens imponerende samling. Også Tivolis musikalske nestor, komponisten H.C. Lumbye, Tivoli-Garden og en særforestilling med ballet og teater kan opleves på dagen, der afsluttes med et musikalsk timet festfyrværkeri. Der er fri adgang til koncerten på Plænen, hvis man har betalt entré til Tivoli

Nikolaj Koppel, underdirektør for Kultur i Tivoli, siger:
”Augustinus Fonden har igennem 75 år løftet og inspireret dansk kulturliv. Det er derfor fantastisk, at Fonden har givet Tivoli mulighed for at fejre musikken og dansen en hel dag i Haven. Det gør vi bl.a. ved at præsentere frugten af deres indsats gennem de mange år på flere forskellige scener – samt ikke mindst en af verdens bedste pianister, Lang Lang, i en stort anlagt koncert på Plænen, der er gratis for Tivolis gæster.”

Frank Rechendorff Møller, direktør i Augustinus Fonden siger:
”Fonden har en lang tradition for at støtte kultur og musik, og vi forsøger i vores daglige arbejde at nå hele Danmark – både rent geografisk og hvad angår den musikalske fødekæde. Derfor glæder vi os til at fejre jubilæet sammen med en masse musikelskere ved en ”folkefest i haven”. Publikum kan opleve lidt af det, Fonden har støttet over mange år, som DR-korene, Tivoli-Garden, Tivoli Copenhagen Phil, de mange musikere der låner et af Fondens mesterinstrumenter og selvfølgelig Lang Lang. Også dansen, som vi støtter, kommer på scenen.”

Kort om Augustinus Fonden
Augustinus Fonden går tilbage til 1942, hvor direktør Ludvig Augustinus stiftede Fonden. Ludvig Augustinus havde en stor kulturel og musikalsk interesse, og derfor blev det musikken, kunsten og kulturarven, som med årene blev Augustinus Fondens primære støtteområder. Fonden har siden da spillet en stor rolle i det kulturelle landskab i Danmark – og siden 1970’erne især inden for klassisk musikliv.

Kort om Augustinus Fondens mesterinstrumenter
Augustinus Fonden råder over 24 værdifulde mesterinstrumenter. Det første, en Grancino-violin fra 1699, blev købt i 1978 for at støtte den unge og nyudnævnte koncertmester i Det Kgl. Kapel, Kim Sjøgren. Gennem tiden har Fondens mesterinstrumenter været og er fortsat ihænderne på markante danske musikere som for eksempel Nikolaj Znaider, Andreas Brantelid, Erik Heide, Den Danske Strygekvartet og Nightingale String Quartet.

Program for ’I Musikkens Tjeneste’ lørdag d. 9. september 2017
11.00 Velkomstssang med DR JuniorKoret, Pantomimeteatret
11.30 H. C. Lumbye og De små spiller, Orangeriet
En skuespiller i skikkelse af komponisten H. C. Lumbye, der skabte Tivolis klassiske musik-profil i 1800-tallet, introducerer klassisk musik for børn og deres familier – med talentfulde børn ved sin side.
12.00 Strygerstafet – Mesterinstrumenter fra hånd til hånd, Glassalen
En række af landets dygtigste musikere optræder med hinanden og mesterinstrumenterne. Hør instrumenternes forskellige klang og få et indblik i deres fortid og nutid.
17.00 & 19.00 Moderne trin, Pantomimeteatret
Tre af Danmarks førende balletkompagnier, Tivoli Ballet Teater, Corpus og Dansk Danseteater, præsenterer moderne dans med musik af Arvo Pärt, Caroline Henderson og Philip Glass.
20.00 Tivoli-Garden, Plænen
Festlig koncert med Tivoli-Garden som opvarmning til koncerten på Plænen.
21.00 Lang Lang og Tivoli Copenhagen Phil, Plænen
Stjernepianisten Lang Lang optræder for fuld udblæsning på Plænen med Tivoli Copenhagen Phil dirigeret af Thomas Dausgaard. På programmet er blandt andet Gershwins ’Rhapsody in Blue’.
23.45 Festfyrværkeri, Plænen
En hel dag i musikkens tjeneste afsluttes med et musikalsk timet festfyrværkeri.

© Tivoli

print

Våra samarbetspartners