WHY HIM?

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Julkulsvulgariteter, USA 2016
Regi: John Hamburg
I rollerna: Bryan Cranston, James Franco, Megan Mullally, Zoey Deutch, Cedric the Entertainer
DVD/Blu-ray/VOD
(Twentieth Century Fox)

BETYG: TRE

Av någon anledning gick jag aldrig på pressvisningen av John Hamburgs (I LOVE YOU, MAN) komedi WHY HIM?, så jag skrev aldrig om den när den gick upp på bio – men eftersom den nu är aktuell på DVD och BD, recenserar jag den nu istället.

Jag antar att James Franco är denna films dragplåster – men det är Bryan Cranston som är behållningen och den egentliga stjärnan. Cranston spelar Ned Fleming, vars dotter plötsligt visar sig ha en pojkvän ingen träffat, eller ens känner till. Det är förstås James Franco som spelar killen; Laird heter han – en besynnerlig, ständigt svärande, flummig internetmiljonär som inte vet hur man uppför sig några som helst sammanhang.
Den överbeskyddande Ned och och hans fru bjuds hem till Laird, där det är meningen att de ska fira jul. Självklart blir det en kulturkrock utan like. Ned undrar vad dottern ser i den påfrestande Laird.

… Och det gör jag också. Laird är mest en jobbig typ och inte alls så festlig som det är tänkt att han ska vara. Däremot är Bryan Cranston fantastiskt rolig som Ned, och han lyckas rädda filmen så att den blir acceptabel underhållning.
Här finns en fullkomligt fantastisk scen med en japansk toalettstol, jag ropade på min sambo så att hon också fick se denna. Vidare medverkar Paul Stanley och Gene Simmons i full KISS-utstyrsel. Scenen där de sjunger julvisor på ett mingel (Gene spelar triangel) lär sorteras in bland KISS’ mindre stolta ögonblick.

2017-05-25

print

Våra samarbetspartners