KARATE KILL

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Actionfattig slåssfilm, Japan/USA 2016
Regi: Kurando Mitsuake
I rollerna: Aasami, Katarina Leigh Waters, Jeffrey James Lippold, David Sakurai, Yuu Asakura
DVD/Blu-Ray/VOD
(Njutafilms)

BETYG: TVÅ

Det finns en del citat på omslaget till den japansk-amerikanska KARATE KILL. Först står det att om man gillar affischen, är chansen ganska stor att man älskar filmen. Filmaffischen, det vill säga DVD-omslaget, är säkert tänkt att likna en exploitationaffisch från den gamla goda tiden; 1970- och 80-talen. Men – den ser mest ut som affischen till en film från Troma.

På baksidan står det att KARATE KILL får oss att minnas VHS-tidens gyllene dagar. Nej, det gör den inte. Den här filmen, som regisserats av Kurando Mitsutake, känns inte alls som en actionfilm från 80-talet. Tvärtom. KARATE KILL känns som ännu en japansk lågbudgetfilm från 2016, då den är inspelad.

Huvudperson är en kille som heter Kenji. Han drar omkring i Los Angeles, där hans syster har försvunnit. Hon ville bli skådespelerska, men träffade på fel personer. En märklig kult fick tag på henne och drog iväg henne till Texas, så Kenji åker dit.

För att vara en film som handlar om en karatemästare och som utlovar massor av blodig action, är detta en överraskande actionfattig film. Jag förväntade mig massor av fläskig action och tuff stridskoreografi, men de slagsmål som förekommer är verkligen inget speciellt.

De flesta av de medverkande är japaner som pratar japanska. De amerikaner som medverkar är rätt kassa skådisar.

Tempot är ganska långsamt, det avskalade fotot gör att det nästan ser ut som något slags konstnärlig film, snarare än en hyllning till B-action.

Ni som gillar alla dessa bänga, japanska genrefilmer som kommit de senaste åren gillar säkert det här. För min egen del är KARATE KILL lite för tungrodd och tafflig. Jag ser hellre riktig B-film från 70- och 80-talen.

skriven 2017-05-25

print

Våra samarbetspartners