KING ARTHUR: LEGEND OF THE SWORD

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Guy Ritchie
I rollerna: Jude Law, Annabelle Wallis, Charlie Hunnam, Katie McGrath, Djimon Hounsou, Eric Bana, Mikael Persbrandt

BETYG: TVÅ
PREMIÄR: 2017-05-10

Riddarna av det runda bordet och hur de kom att formas är vad som avhandlas i denna fantasysörja. Varje bild och händelseförveckling känns återanvänd från liknande bättre filmer, om man är en fan av genren så finns här en del saker som gör att man inte somnar helt men som helhet så är King Arthur: Legend of the Sword långtråkig och förutsägbar. Jude Law går på autopilot som behagligt obehaglig skurk, som blir mer och mer generisk ju längre filmen går, och Charlie Hunnam försöker, utan att helt övertyga, leva upp till alla som tror på honom som huvudrollshjälte i storfilmer. Resten av skådespelarensemblen hasar sig genom ett lertjockt manus gör det svårt för dem att komma loss och bidra med något något mer än medioker leverering av generisk dialog.

Specialeffekterna fungerar men har ingen wow-faktor som gör att filmen sticker ut bland svärd, sandaler och mytologiska proto-superhjältar. Regissören Guy Ritchie sätter sin auteurstämpel på filmen genom en rad scener med snabba klipp och rappt snack, som förklarar vad som händer, men det är unket och känns mest som att filmen snabbspolar segment som hade blivit mer spännande om de hade fått andas och byggts upp på ett bättre sätt. Är det någon som någonsin har önskat sig en blandning av Sagan om ringen och Snatch, inte jag i alla fall. King Arthur: Legend of the Sword hade gärna fått lämna svärdet i stenen och besparat oss denna mediokra smörja som inte är det sämsta som finns att se i genren fantasy men inte heller tillför något nytt eller engagerande.

skriven 2017-05-10

print

Våra samarbetspartners