MANDO DIAO är tillbaka!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Idag kommer Shake, den första singeln från Mando Diaos åttonde studioalbum Good Times som släpps via BMG den 12 maj!

Det nya albumet återspeglar den återkommande kontrasten mellan bandets upp-tempo, dansvänliga musik och texternas mörka tematik. Inspelningen påbörjades i en stuga på Gotland och fortsatte i BD POP-studion i Luleå. Efter att Gustaf Norén lämnade bandet har Jens Silverstedt kommit in och försett den kreativa processen med ny energi och dynamic.

Mando Diao har alltid gått sin egen väg och följt sina egna konstnärliga instinkter. Trots att de är kända för sitt klassiska rocksound slutar de aldrig utforska nya territorier. På ”Never Seen the Light of Day” inspirerades de av folkmusik medan de tillsammans med hiphop-producenterna The Salazar Brothers levererade ”Give Me Fire”. Men det var med ”Infruset” då de tolkade hundra år gamla dikter av Gustaf Fröding som de hittills skördat störst framgångar; albumet blev ett kulturellt fenomen när det släpptes 2013 och låg på Svensktoppen i hela 167 veckor.

Sedan de bildades 2002 har Mando Diao hunnit med att släppa sju studioalbum som sålt i mer än 1,5 miljoner exemplar världen över. Under sin framgångsrika karriär har de gett över 1500 konserter i mer än trettio länder. Deras videos har blivit virala och har tiotals miljoner visningar på YouTube. När andra band kommit och gått så har Mando Diao fortsatt nå nya höjder och gång på gång omdefinierat svensk popmusik.

”Good Times” släpps simultant i hela världen via BMG vars svenska VD Sanken Sandqvist kommenterar releasen såhär: ”Ända sedan Mando Diao sprängde högtalarna i min studio Toytown på Roslagsgatan (numera Wolf Cousins) så har jag älskat bandet. Mando Diao har en fantastisk attityd och vågar hela tiden utmana sig själva och hitta nya vägar inom musiken. För oss på BMG är det här en av våra viktigaste och största releaser på skivsidan 2017 tillsammans med Per Gessles två nya solo album. BMG:s‘Artist Service’-modell börjar få mer och mer spridning världen över och jag räknar iskallt med att vi kommer utmana våra konkurrenter i framtiden.”

Spotify
Hemsida
Facebook
Instagram

© BMG Scandinavia

print

Våra samarbetspartners