JOSH TURNER, Deep South (MCA Nashville)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Bland renläriga countryfans gnälls det allt som oftast på Nashvilles förkärlek för att närma sig popiga tongångar alltför lättvindigt. Josh Turner är dock en av de namn som klarar kritikernas nålsöga för det mesta. Inbilllar jag mig i alla fall. Samtidigt är han emellertid en modern uttolkare, så det är givet att hans alster både är diversifierat och hittar in på amerikansk countryradio.

Som fina topp-tiohiten Hometown Girl, andrasingel och tillika den balladartade hyllningen till en småstadsflicka från detta album. Andra kandidater längre fram skulle kunna vara smittande mid tempoesset Wonder eller bakåtlutade partajsången Where the Girls Are.

Samtidigt bjuds man på lite diskreta southern rockvibbar i Southern Drawl och några knippor blues i titelspåret och All About You. Mest udda är dock Hawaiian Girl, ett rakt ignom retropräglat nummer á la Hank Williams. Utan tvekan albumets mest udda verk, men självklart också gjort på fullaste allvar med kärlek. På fullaste allvar konstaterar jag då också att Deep South utgör ännu en bekräftelse på att Turners positiva trend fortsätter med både integriteten och förmågan att leverera hits intakt.

skriven 2017-04-07

print

Våra samarbetspartners