PET SHOP BOYS, Operaen, Köpenhamn den 4 december 2016

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Så var de gamla 80-tals hjältarna ute på turné igen. Vad som skiljer Pet Shop Boys från sina samtida kollegor är att de hela tiden levererar ny musik och således skapar en publik bestånde av både unga och gamla fans.

Att se Pet Shop Boys show idag är som att besöka Studio 54 eller någon rave-fest på rivieran, lasershowen hade nog fått Pink Floyd att åtminstone höja på ett ögonbryn. Det är således en stor blandning av låtar man bjuds på. Fokus ligger väl delvis på materialet från nya plattan Super men också en hel del från 2000-talet. Självklart finns gamla klassiker som West End Girls, Go West och Always On My Mind med på repetoaren. Vidare måste man beundra sångaren och frontmannen Neil Tennant som trots sina 62 år är vital och full av energi samt har sin karakteristiska röst i behåll medan den fem år yngre ljusskygge Chris Lowe får Ron Mael i Sparks att verka som en sprattelgubbe.

Skriven 2016-12-04

print

Våra samarbetspartners