COLTON DIXON, A Messenger (Naxos/Sparrow)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det är inte konstigt om namnet klingar obekant eftersom få om ens någon här i landet verkar bry sig om American Idol i dessa dagar. Dessutom slutade Colton Dixon faktiskt bara sjua i förra årets upplaga. Fast skivkontrakt fick han ändå, och det var väl helt rätt. Åtminstone om man som undertecknad uppskattar slickade melodiska tongångar som passar radiovågorna som handsken. Hippängsliga kollegor som får något svart i blicken av allt som stavas välproducerat göre sig alltså inte besvär.

Soundet pendlar mellan poprock, typ öppningsspåret Noise och Kelly Clarksondoftande Love Has Come For Me å ena sidan och fina pianoballaden Rise och Never Gone på andra sidan spektrat. Däremellan kan man njuta av sådant som melankoliska You Are och mogna popkaramellen This Is Who I Am.

Överlag är det här en skapelse full av välskriven vuxenpop framförd med ungdomlig energi av en tjugoettåring med stark övertygelse. Sedan uppfinner han väl inte direkt (pop)hjulet igen med det här, men lovande är han hur som helst.

Precis som titeln antyder är Dixon kristen, men det bör inte hindra någon med ovannämnda musikaliska preferenser från att lyssna på honom. Jag menar, om vi nu gamle Yusuf Islam alias Cat Stevens en chans kan väl Dixon och alla andra med fallenhet för vår egen religion också få låna våra öron en stund.

Skriven 2013-04-08

print

Våra samarbetspartners