MEN WITHOUT HATS, Inkonst, Malmö den 15 februari 2013

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Hatten av för MWH!

Leva på gamla meriter är inte lätt men Ivan Doroschuk hade inga problem att leverara en dryg timmes syntpop. Syntpop? Hell no. Med två keyboardister och en gitarrist lät detta tyngre och rockigare än jag någonsin kunde föreställt mig. Hade någon bokat in MWH på Sweden Rock hade säkert många skrattat men det hade garanterat fastnat i halsen på vederbörande.

Med den nya plattan som kom förra våren i bagaget och en hel drös gamla hits blev detta en positiv upplevelse. Rösten lät riktigt bra och Ivans rockiga och lite coola attityd som grånad 50-åring med hästsvans fick mig lite Dee Snyder-vibbar. Dessutom var han självironisk.

Den nya plattan innehåller flera riktigt bra låtar och vem vet, det blir kanske en nytt uppsving för MWH? Bland favoriterna kan man nämna The Girl With The Silicon Eyes, Devil Comes Around och Head Above Water. Pop Goes the World är en från början ganska fjöntig synt-blipp-blopp låt men nu var det ett fläskigt sound som dominerade. Självklart fick vi höra deras 30 år gamla Safety Dance med. Rena självmordet att inte spela sin stora hit hur trött han än är på den. Som extranummer blev det ABBA’s S.O.S. samt On Tuesday, en lite lugnare låt med lite folkprogstuk. I kategorin värdelöst vetande är det Ian Anderson från Jethro Tull som spelar flöjt på den här låten.

MWH behöver ingen djup analys om dess budskap. Det här är musik man blir glad av både att se live och höra på skiva. Synd om er som inte var där…..Det var ett bra tryck i publiken och alla 50-plussare och 25-minusare dansade glatt och sjöng med i refrängerna.

Förresten…….jag måste nämna supportbandet som öppnade. De smutsade ner Kraftwerks namn med att kalla sig MAN-MACHINE och var utan tvekan bland sämsta jag någonsin hört. Kan någon berätta för mig om det var ett skämt eller?

Foto: Michael Lindström

Skriven 2013-02-17

print

Våra samarbetspartners