ISSA, Can’t Stop (Frontiers)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Vi har nått kapitel tre i historien om Issa, och norskan framstår alltmer som ett melodic rockhopp av stora mått. Att det sedan är oroväckande tunt i de kvinnliga leden gör förstås inte saken sämre. Däremot visar det hur svältfödd man är på kvinnor inom AOR och melodiös hårdrock. Finns det egentligen några där ute utöver Pat Benatar, Robin Beck och comebackande Fiona? Jag börjar misströsta.

Därför är det klart extra skönt att de ungdomliga färgerna kan försvara av någon som Issa. Can’t Stop är titeln på det nya verket, och jag är benägen att svara ”så skönt då”, som svar på denna deklaration. För det här är ett riktigt stark historia. Inte ett svagt spår hörs så långt öronen kan nå, och öppningen med i tur och ordning titellåten, Power Over Me och Wherever You Run sätter verkligen tonen på bästa sätt. Här talar vi gedigna FM-rökare utan krusiduller med stark sång och snygga drivande arrangemang i rakt nedstigande led till Robin Beck. Föga förvånande bjuds man några fina powerballads i form av Just A Wish och Do You Ever Think Of Me också, fattas bara annat.

Åttiotalet lever således verkligen kvar i Issas värld, men hon visar samtidigt att quality never goes out of style. En kraftfull sångröst, riktigt starka låtar och snygg om än inte direkt varierad produktin präglar helheten, och någonstans är jag smått imponerad över det som tonar ut ur högtalarna.

Skriven 2012-11-07

print

Våra samarbetspartners