WILLIE NELSON, American Classic (EMI)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Willie har också gått och grävt ner sig i The American Songbook, och varför skulle han inte göra det? Han har ju gjort det förr. Dessutom snusar han ju på allt annat också när än andan faller på. Flirtandet med reggae på 2005 års Countryman och duetten To All The Girls I’ve Loved Before med självaste Julio Iglesias tillhör väl det mest udda, men det finns en hel del annat också i den tjocka sångkatalogen.

Hur som helst, den här gången handlar det om gamla croonerstandards, typ Fly Me To The Moon och Ain’t Misbehvin’ för att inte tala om några duetter med Diana Krall (If I Had You) och Norah Jones (Baby, It´s Cold Outside).

Och vad ska man säga? För det här är egentligen inte Willies grej, men någonstans fungerar det ändå. Skönsjungandet överlämnar han till ovannämnda damer, annars får man nöja sig med countrylegendens tunna darriga stämma på egen hand. Men det räcker på något vis. Efter några lyssningar inser man att det här faktiskt är ganska mysigt, skönt och coolt ändå. Inget är tillkrånglat eller påklistrat när det gäller Willie. Han är bara sig själv och det är skönt. What you see is what you get. Tack och lov.

Skriven 2009-01-08

print

Våra samarbetspartners