NEXT GENERATION, Mello Fever (LUVA Produktion)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Inspirerad av polska barngruppen Arka Noego bildades de löst sammansatta Next Generation 2005 under överinseende av producenten Leif Lundgren. Nu sju år senare är denna uppskattade grupp tonårig och inne på sin fjärde skiva. Lägligt nog har man denna gång satsat på schlager av svensk art. Femton mer eller mindre klassiska bidrag tolkas, däribland Hallå hela pressen, Jag ljuger så bra och Främling och det hela präglas naturligtvis av en ungdomlig entusiasm som är svår att bortse ifrån. Det är sprittande up tempo tjosan hejsan mest hela tiden på ett sätt som doftar Glee av modell yngre och light lång väg.

För övrigt vore det dock gravt orättvist att jämföra Next Generation med den amerikanska serien. Det vore liksom synd att påstå att de hyperproffsiga amerikanerna behöver känna sig det minsta hotade av sina yngre svenska amatörkollegor. Överlag är det här förvisso ett ganska trevligt projekt, men samtidigt framgår också att ungdomarna behöver växa till sig vokalmässigt innan de kan kliva ur sin roll och kan byta ut Next mot The i sitt gruppnamn. Det svajar nämligen onekligen här och där i detta avseende. Dessutom blir de likartade arrangemangen enahanda rätt snabbt, men det kan förstås inte ungdomarna hjälpa.

Med andra ord; tummen upp för konceptet och all uppmuntran till kidsen, men nu ser vi framåt sisådär fem år när alla inblandade mognat och det utkristalliserats vilka som har talangen att gå hela vägen till – låt säga – Melodifestivalen på riktigt.

Skriven 2012-05-22

print

Våra samarbetspartners