HJÄLP läggs ner

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Inte helt oväntat lägger Schibsted/Kartago ner serietidningen HJÄLP efter ett drygt år.

Lasse O’Månssons HJäLP!, som kom ut under 60-talet och som var en svensk och mer långlivad utgåva av MAD-skaparen Harvey Kurtzmans kortlivade HELP!, tillhör mina favorittidningar. Den här nya version var något annat och hade mest namnet gemensamt med originalet. 2000-talets HJÄLP var snarare något slags halv-Galago. Den lockade med humor, men bjöd till större delen på arty farty-nonsens.

HJÄLP kommer att ersättas med en ny tidning – Arne Anka. Jepp, i senaste laget får Charlie Christensens figur en egen tidning. Kanske ett smart drag, vad vet jag. Gillar folk Arne Anka än? Första numret kommer den 25 juni.

skriven 2009-04-15

print

Våra samarbetspartners