Copyright är elitistiskt?!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den senaste veckan har ett debattinlägg om fildelning och copyright, skrivet av dokumentärfilmaren Lars Westman publicerats i diverse tidningar, bland annat i Expressen.

Vad menar han? Vad håller han på med? Vilken verklighet lever han i? Hur kan man få för sig att en självklarhet som copyright är elitistiskt? Och grejen om att han ju ändå redan fått betalt för sina TV-produktioner innan de sänts och bandats är ju sanslöst korkad. Säg det till alla som på olika sätt är inblandade i långfilmer, och som inte får betalt förrän filmen sålts till en massa länder och/eller går runt – vilket ibland kan ta flera år. Om filmen alls går runt.

I princip allting jag själv producerar är copyrightat. Fattas bara. Det är ju en sak om någon citerar mina grejor, en annan om någon återtrycker mina artiklar och serier, eller sprider de filmer jag är inblandad i. De flesta illustrationer här i min blogg hämtar jag från pressajter som kräver lösenord. Dock kan det förstås hända att jag måste leta upp några på andra ställen, om bolagen inte har bilder.

skriven 2008-12-05

print

Våra samarbetspartners