URBAN JUSTICE: Steven Seagal och hans olika rollnamn

Klicka på bilden, för att se hela bilden

URBAN JUSTICE (även känd som RENEGADE JUSTICE) släpptes på DVD i Sverige redan i början av året, så jag tänker inte recensera den här. Däremot måste jag ta upp den på ett hörn ändå, eftersom jag nyligen såg filmen. Steven Seagals rollfigur har nämligen försetts med ett enastående flängt namn för oss svenskar.

Han heter Simon Ballister.
Ballister.
Ball-ister!

Vad är det? I Skåne, där balle betyder röv/skinka, borde ballister betyda sittfläsk. Norr om Skåne, där ballen sitter på andra sidan av kroppen, ja… Där lär väl ballister vara ungefär detsamma som smegma.

Simon Smegma rensar upp i ghettot!

För övrigt måste URBAN JUSTICE vara det bästa med Seagal på hur länge som helst. Till skillnad från hans andra direkt på DVD-rullar, är denna inte inspelad i Bulgarien. Ballister rensar upp bland svarta gängmedlemmar och latinos som mördat hans son. Ballister gör inget annat än att gå omkring och bryta armar, ben och nacken av jobbiga typer med usel musiksmak. När han inte skjuter ihjäl dem, förstås. Filmen har de största squibs jag någonsin sett och ingen – vare sig polisen eller de som bor i grannskapet – verkar notera eller bry sig över att det plötsligt slaktas gängmedlemmar, varav flera oskyldiga, i dussintal.

skriven 2008-09-12

print

Våra samarbetspartners