ABALONE DOTS, Traveller (RCA/Sony-BMG)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Om Calaisa är Sveriges countrypopfolky svar på Nashville är Abalone Dots landets respons på Austin. Ni som till äventyrs tvivlade på detta påstående när debuten släpptes förra året bör ompröva er ståndpunkt nu.

För när nu ”punkterna” följer upp sin debut efter bara ett år har de tagit ytterligare ett par steg i den riktningen. Traveller är nämligen både aningen ruffigare och mer varierad. Eller för att tala klarspråk mindre flickljuv och mindre bluegrass till förmån för rotiga ballader som Simple Song och småkärva balladövningen Devil’s Blues.

Synd på ett vis kanske eftersom tjejerna är så duktiga på att damma av bluegrassuttrycket, men klokt för att de visar att de har bredden och kunnandet att gå vidare. Att sedan vissa av mina kollegor tjatar på om bristande svärta behöver ingen ta någon större notis om. Kritiken är egentligen ganska tramsig eftersom den här genren per definition i sig är tämligen skir och finstämd. Det hör liksom till.

Skriven 2008-08-01

print

Våra samarbetspartners