NÖJESGUIDENS MALMÖ-LUNDPRIS 2007, Slagthuset, Malmö den 5 januari 2008

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Framtidens klubbkultur: KB och PENNFILM hyllades av Nöjesguiden

Likt ett ordspråk hämtat från Fantomen så står Malmös övriga nöjes- och kulturaktiviteter stilla då Nöjesguiden en gång om året håller hov på Slagthuset.

Alla är där, lika mycket för att visa upp sig som för att sia om vem som tar hem vilket pris.

I de 13 kategorierna prisas personer och företeelser som betytt extra mycket under det gångna året. Konferencier för årets evenemang var komikern Erik Börén, som vi under året kunnat se bland annat på Jerikos stand-up-klubb Oslipat. Evenemanget inleddes dock med ett hederspris till Kulturbolagets grundare Totte Lundgren för lång och trogen tjänst inom Skånes kulturliv. Under sina 25 verksamma år har Totte hunnit arrangera över 2 000 konserter, från demoband till världsartister som David Bowie.

Vidare korades i sedvanlig ordning årets restaurang, klubb, med mera. I hård konkurrens med Lilith Performancestudio tog Caroline Mårtensson, som vi förövrigt kunnat se på Ystads konstmuseum i somras, hem årets konstpris.

Årets filmpris gick till Per Åhlins tecknarstudio Pennfilm i Hököpinge, som för närvarande är bioaktuella med en andra långfilm om det lilla spöket Laban. Årets scenpris vann oväntat den nya och något smalare teatergruppen InSite, vars okonventionella föreställningar slog ut både skådespelerskan Sanna Persson samt Oslipat.

Som väntat tog Per Engström hem litteraturpriset med sin rosade bok Parkerna i gläntan, vetskapen om atmosfären och hela arbetet med lyckan.

Ett annat välförtjänt pris i tiden var Konsumtionspriset som gick till den hårt satsande ekologiska och rättvisemärkta butiken Astrid och Aporna i Malmö.

Efter den högtidliga prisutdelningen övergick firandet till Slagthusets för dagen fem dansgolv, 30 klubbkoncept och liveakter som höll de 4 000 gästerna underhållna till långt in på småtimmarna.

skriven 2008-01-05

print

Våra samarbetspartners