DARIN, Break The News (Sony-BMG)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

När renodlade popartister ska växa upp alternativt bli seriösa går dom antingen åt r & b-hållet eller det minimalistiskt funkiga (tänk Justin Timberlake), och Darin är inget undantag. Desire eller hiten Perfect är utmärkta exempel på det sistnämnda alternativet, och även om jag inte direkt är överförtjust i denna trend måste jag medge att grabben fixar det också.

Fast han är förstås inte så dum att han går hela vägen i detta avseende. Popstänkaren Saturday Night och smekande ballader som Everything But The Girl och What If I Kissed You Now är stensäkra hyllvältare för alla som föll för honom från början. Sedan kan man ännu en gång konstatera det finns en uppenbar anledning till att Darin överlevt tre säsonger av Idol trots att han inte ens vann den första upplagan. För oavsett vad man tycker om fenomenet som sådant går det aldrig att komma ifrån att han har en star quality som kompletterar talangen, och det har inte direkt alla som varit inblandade haft.

Skriven 2006-12-23

print

Våra samarbetspartners