CHANTAL KREVIAZUK, Ghost Stories (Sony/BMG – import)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Totalt okänd i Europa, men närmast superstar hemma i Kanada. Ja, det är lotten för Chantal Kreviatzuk. Vilket är synd. För det här är en dam som har en hel del att bidra med i det kvinnligt pianobaserade singer/songwriter-facket. Melodistarkt, nästan alltid melankolisk och ofta ångestladdat är omdömet om hennes alster. Den här gången har hon dessutom adderat en storslagenhet jag inte direkt kan minnas ha präglat henne tidigare.

Ska man nödvändigtvis jämföra henne med någon ligger väl Tori Amos närmast till hands snarare än låt säga PJ Harvey. You Blame Yourself och Grow Up So Fast är bara några exempel på ett släktskap med sin amerikanska kollega. Samtidigt misstänker jag att fans av Sarah McLachlan kommer att falla som furor för spöklika Ghosts Of You och jämförelsevis popiga kärleksvisan All I Can Do.

Skriven 2006-12-23

print

Våra samarbetspartners