JON SECADA, Same Dream (Big3 Records – import)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

På våra breddgrader är Jon Secada enbart känd för sin själfullt smittande jättehit Just Another Day från 1992, men i USA och hela den spansktalande världen hade han länge en välmående karriär.

Tyvärr har inte de senaste albumen levt upp till de kommersiella förväntningarna, och därför återfinns han från och med den här plattan på det för mig totalt okända Big3 Records. Vilket är synd för det här är överlag en riktigt stark historia i den romantiskt latinopopiga genre han gjorde sig namn i från början. Den luftiga midtempo-finessen Window To My Heart eller den dansanta Free skulle till exempel ensamma kunna få Ricky Martins karriär på rätt köl igen. Sedan finns här förstås även ett knippe ballader av klassisk Secadaklass, typ titelspåret, Love’s Tears och covern på ovannämnda Herr Martins She’s All I Ever Had.

Skriven 2006-12-04

print

Våra samarbetspartners