TAKE THAT, Beautiful World (Polydor/Universal)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Vem kunde tro att Gary Barlow, Mark Owen och grabbarna skulle återförenas och sätta nya alster på pränt igen? Inte jag i alla fall och inte många andra heller förmodligen. Robbie Williams är förstås inte med, men det var väl inte förväntat med tanke hur mycket skit han kastat på sina forna bandkollegor genom åren. Men ändå, lite sensationellt i är det allt ändå.

Fast det märks som sig bör att grabbarna blivit äldre. De typiska dansanta pojkbandslåtarna lyser med sin frånvaro. Istället får man sig till livs en mogen radiovänlig pop med melankolisk lyrik och akustiska förtecken signerad superhete producenten John Shanks (Michelle Branch, Meat Loaf med flera). Jättevarierat kan man inte påstå att det hela är, och det är i det avseendet jag har störst invändningar. Men ändå, det här är en överlag snygg och skön sångsamling, som bådar hyfsat gott inför framtiden.

Skriven 2006-12-03

print

Våra samarbetspartners