RICKY MARTIN, Unplugged (Sony-BMG)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Unpluggedkonceptet dött? Glöm det, det här är alldeles lysande. Producenten Tommy Torres har klätt av Ricky Martin musikaliskt, och gett honom en kolossalt snyggt luftig, läcker och vacker inramning. Det är smakfullt och lyhört från början till slut. Lyssna bara på ballader som Volverás, duetten Tu recuerdo och nya melankoliska Con tu nombre, så förstår ni vad jag menar. Man glöm för all del inte inte höftvickare typ Maria och Lola, Lola bara för den sakens skull. Varje gång tempot höjs svänger det något helt enormt. Tala om livsbejakat sprittande.

Dessutom är Ricky själv moget inlevelsefull på ett sätt som jag aldrig hört förr. Frågan är om inte det här är det bästa Bombamannen gjort någon gång. Fast oavsett vilket, Unplugged återupprättar honom totalt och gör det väldigt lätt att förlåta honom för ganska trista föregångaren My Life.

Skriven 2006-11-22

print

Våra samarbetspartners