SAMURAI CHAMPLOO: VOLUME 01

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Animerad action. Japan 2004
Regi: Shinichiro Watanabe
Med röster på japanska eller engelska
(Studio Animé)

BETYG:

Ännu mer från Studio Animé, ännu några avsnitt av en TV-serie. Och ännu en visuellt tilltalande film, om än i en helt annan stil än Paranoia Agent.

…Och…ännu en gång blir jag förvirrad. Jag var kanske okoncentrerad när jag tittade, men jag begrep halvsju av Samurai Champloo. Antagligen är handlingen inte så komplicerad, men jag hängde inte riktigt med. I vilket fall, det är en samurajhistoria i uppoppad version. Det utspelar sig för några hundra år sedan, men musiken är modern, hip hop och grejor, och huvudpersonerna ser ut och beter sig som dagens människor, fast utklädda till samurajer. Förtexter och andra texter är skrivna som graffiti. Två samurajer undkommer sin avrättning och därefter blir det äventyr. Mycket svärdviftande och action.

Teckningsstilen är häftig och expressiv, och även om jag inte fattar mycket, är det underhållande. Regissören har tidigare gjort Cowboy Bebop.

Skriven 2005-06-01

print

Våra samarbetspartners