TIVOLI tar på sig sommardressen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Trots att våren knappt kommit hit än och minusgraderna inte ligger långt bort, så öppnar Tivoli i Köpenhamn sina portar för sommarsäsongen. Tja först ska ju Påsken avhandlas. Äveen om Påsken på Tivoli förvisso inte är mycket att skriva hem om. Det är ju inte alls som Halloween på Tivoli. Eller för den delen Jul på Tivoli.

Det enda som påminner om att det är påsk är trots allt lite äggdekorationer kring ingångarna och lite ris och mindre dekorationer mellan stora ingången och Tivolis Konsertsal. Men det är väl för att Tivoli inte ska behöva stänga när parken görs om för Sommar på Tivoli.

En riktigt stor (bryggeri)nyhet

Sedan vore det synd att påstå att det sprudlar av åknyheter inför den sommarsäsong. Det enda jag la märke till var väl att någon av barnattraktionerna hade flyttats och lasern hade kommit tillbaka till Minen.

Dock var det en riktigt stor nyhet på bar- och matfronten. Det danska bryggeriet Mikkeller har tagit över det lilla restaurangbryggeriet Færgekroen och heter numera Mikkeller Færgekroen. Likt Mikkellers övriga barer i Köpenhamn, så är det garanterat hög kvalitet på ölutbudet och schnitzlarna som serveras är enorma.

Nytt från Drottning Margarethe

Under Sommar på Tivoli händer det för övrigt inte så mycket i teaterväg. Visserligen har före detta Drottningen Margarete premiär på en ny föreställning i Pantominteatern medan Konsertsalen bjuder på ett par balettföreställningar.

Take That och Diana Ross till Fredagsrocken

Fast säsongens höjdpunkt utgörs förstås som vanligt av Fredagsrocken som denna sommar bjuder in stjärnor som Take That, Chris Isaak, Chaka Khan och Diana Ross. Läs hela programmet här.

Mer info hittar ni på Tivolis hemsida.

Klicka på valfri bild för att se bildspelet.
 
 

print

Våra samarbetspartners