BODIES BODIES BODIES – mordmysterium med creepy slasher-vibbar

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Halina Reijn
Skådespelare: Amanda Stenbert, Maria Bakalova, Myha´La Herrold, Chase Sui Wonders, Rachel Sennott
Land: USA
År: 2022
Genre: Komedi, Skräck, Thriller
Visas på Amazon Prime
Betyg: 3

Av titeln att döma skulle man kunna tro att det handlar om ännu en slasher med den sedvanliga ”body counten”, men den som förväntar sig den vanliga standardiserade slaktorgien där rollfigurerna avpolletteras en efter en på mer eller mindre fantasifulla sätt lär bli besviken.

För det här bör väl i första hand betraktas som ett (mord)mysterium. Men visst, stämning, atmosfär och för all del också upplägg påminner i första hand om sådant man påträffar i nästan vilken valfri slasher som helst.

Gissa om det ska festas

Det hela rör sig kring ett party. Ett party i en ensligt belägen herrgård där ställets fullvuxna ägare är är frånvarande. Istället agerar David, sonen i huset värd åt sina vänner. Och gissa om det ska festas. Snart är supandet, drogandet och dansen i full gång.

Tjafs provoceras fram

Ja, också spelar gänget Bodies Bodies Bodies med varandra. Ett slags spel med temat mordmysterium som grund. Naturligtvis blir det tjafs, och ingen förvånas över att det är David själv som provocerar fram det. Han är trots allt en tämligen arrogant och otrevlig typ. Och måltavlan för mannens antipatier denna gång är ingen mindre än flickvännen Emma. Han kommentar om att hon ”aldrig har en originell tanke” går inte hem. För att nu uttrycka det milt.

Avskuren hals

Därefter går det bara utför. Hela tiden. En stund senare bankar en svårt sårad Davis på ett fönster. Varpå han faller död ner till marken Det visar sig att halsen är avskuren. Så vem är mördaren? Omöjligt att säga på detta tidiga stadium, förstås. Däremot kan kan avslöjas att ännu en individ snart förlorat livhanken i paranoians och misstankarnas namn.

Våldsam storm

Samtidigt stickar föga förvånande gammalt groll upp sitt fula tryne mellan några av deltagarna alltmedan en lögn avtäcks som sätter outsidern i gänget i en dålig dager.

För att addera ytterligare obehag har de båda manusförfattarna sett till att det hela utspelar sig under en våldsam storm. Inte konstigt då att David betecknade sitt evenemang för ett ”stormparty”.

Kalla kårar längs ryggraden

Med detta sagt kan man alltså också utan vidare hävda att Bodies Bodies Bodies är en skräckrulle med ungdomligt fokus så gott som något. För visst sjutton är det här en creepy skapelse som skapar en del kalla kårar längs ryggraden. Det är med andra ord lätt att förstå varför den fick chansen att gå ett varv på bio innan den slutligen hamnade på Amazon Prime.

Dessutom håller faktiskt spänningen hela vägen. Och som grädde på moset kommer onekligen twisten som avslöjas mot slutet oväntat. Den som påstår något annat skulle jag nog vilja påstå ljuger.

print

Här kan du se Bodies Bodies Bodies (2022)

Våra samarbetspartners