TRANSFORMERS: RISE OF THE BEASTS – ny crossover för att sälja fler leksaker

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Steven Caple Jr.
Skådespelare: Anthony Ramos, Dominique Fishback, Luna Lauren Velez, Dean Scott Vazquez, Tobe Neige
Land: USA
År: 2023
Genre: Action, Sci-Fi, Äventyr
Längd: 127 minuter
Format: DVD, Blu-ray
Distributör: SF Studios
Betyg: 3

Har du längtat efter att se leksaker från slutet av 1900-talet fajtas mot varandra så är Transformers: Rise of the Beasts filmen för dig. Ett globalt 1990-talsäventyr lanserar robotarna från rymden, våra gamla kära Autobots och en nytt slags Transformer, så kallade Maximals, som blir deras allierade i den pågående striden på planeten Jorden. Storslagna effekter kombineras med många kända röstskådespelare, bland annat nytillskottet Michelle Yeoh som robotfalken Airazo.

Svårt skilja filmerna åt

Michael Bay och Steven Spielberg finns med som producenter, de båda har varit med på hela resan sedan den första Transformers som kom 2007. Ärligt talat är det väldigt svårt att skilja på de olika filmerna om Transformers, de flyter ihop till en enda gröt … eller snarare en enda hög med legobitar som man trampar på, gång på gång. Undantaget är Bumblebee, en prequel som utspelade sig på 1980-talet och som är en skojig och charmig hyllning till 1980-talets käcka ungdomsfilmer. Hailee Steinfeld var rolig, liksom den lilla gula Volkswagen-Transformer som hon blir vän med.

Utflykt till Peru

Eftersom det bara finns en bra Transformers film som man minns … är det kanske därför som teamet valt att göra ännu en prequel. Nu är vi framme vid 1990-talet … och nej, det blir inte lika charmigt. Men det är i alla fall bättre än många av originalfilmerna.

Vanligtvis fajtas rymdrobotarna i städer, nu är det dags att utforska peruanska djungler och ruiner där dessa nya Maximals bor.

Blir vän med en Porsche

Året är 1994 och Noah (Anthony Ramos) försöker sno en Porsche för att rädda sin sjuke lillebror. Ja, detta är klichéernas film. Det visar sig att denna Porsche är en Transformer. Noah accepterar inom några minuter att lyxbilen är en robot från rymden och de två blir vänner. Ja, detta är inte en film för anhängare av psykologisk trovärdighet. Museipraktikanten Elena (Dominique Fishback) hittar en halv nyckel som kan sammankalla alla Autobots och den andra halvan finns i Peru … och hon accepterar också direkt att det finns robotar från rymden … som slår sönder halva hennes museum. Kunde de inte gått till en parkering istället? Nästa praktikant kommer bara att få städa!

Tredje akten bankar för en ny crossover

Det finns bra saker i denna film, som att man hittat duktiga skådespelare till de mänskliga rollerna, och fina röster till de nya Maximals. Och så sensationellt vackra miljöer i Peru. Men. Tredje akten. Nu ska det bankas i evigheter. Tre olika sorters Transformers mot varandra. Kommer det att finnas någon regnskog kvar när de är klara med varandra?

För att sälja fler leksaker

Slutet är en cliffhanger och Hasbro, leksaksbolaget som ligger bakom Transformers, lanserar en ny crossover. För att sälja fler leksaker? Det där är säkert förklaringen till att Transformers alltid bankar på varandra. Om barnen slår sönder sina leksaker måste föräldrarna köpa nya … Synd att alla föräldrar inte har en plånbok som Michael Bays.

print

Här kan du se Transformers: Rise of the Beasts (2023)

Våra samarbetspartners