MAGIC MIKE’S LAST DANCE – Tatum och Hayeks kemi mer minnesvärd än heta lapdance-scener

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Steven Soderbergh
Skådespelare: Channing Tatum, Salma Hayek, Ayub Khan-Din, Jemelia George, Juliett Motamed
Premiär: 2023-02-10
Betyg: 3

Han är tillbaka. Igen. Magic Mike Lane i hunken Channing Tatums skepnad. För tredje gången och tillika åtta år efter ”tvåan”. Och han är pank efter det att hans möbelaffär med egenhändigt designade möbler gått i konkurs i pandemins kölvatten. Därför befinner han sig i egenskap av bartender på ett välgörenhetsparty i Florida, och vem möter han där om inte Salma Hayeks deppiga troféfru Maxandra Mendoza. Hon gillar vad hon ser, och bjuder över honom till London efter en avancerat iscensatt och påklädd kärleksstund som inte lämnar något till fantasin ens för den väldigt pryde.

Å andra sidan behöver den pryde inte riskera att se något jobbigt naket alls under den 112 minuter långa speltiden, men erotiskt får man väl säga att det hela inte sällan ter sig ändå.

Daterad kostympjäs blir modell exotisk dans

Men tillbaka till storyn; vad händer i den brittiska huvudstaden, undrar måhända den nyfikne. Jo, förutom att Maxandra har sitt hem, ett havererat äktenskap med sin miljardärsmake och gemensamma dottern Zadie där, är hon också stolt innehavare av Rattigan’s en teater där man just för tillfälligt spelar en daterad kostympjäs.

En kostympjäs som ska få en ordentlig uppdatering, modell exotisk manlig dans, bör tilläggas. Och gissa vem som hastigt och lustigt blir utnämnd till regissör av verket ifråga när den ordinarie omgående blir utsparkad på stående fot.

En färdig show på bara fyra veckor

Ungefär så, där har ni upplägget, och frågorna hopar sig tämligen snabbt, och den första man ställer sig är förstås om Mike och Maxandra ska hinna få till en färdig show på bara fyra veckor. Men det finns alltså fler. Som den om hur de ska lyckas få ihop ett dussin duktiga och diversifierade dansare på bara fyra veckor. Eller den som huruvida de ska övervinna struliga myndigheters krav. Samt förstås, den om hur det blir med kärleken för duon stående i dess självklara centrum.

Och nej, jag tänker inte slänga spoilers omkring mig här, men kan inte förneka att ord som fiasko och misär inte direkt går att använda för att karaktärisera helheten.

Salma Hayek lyfter franchisen

Däremot ska villigt erkännas att Magic Mike’s Last Dance rimligen bör gå hem hos den öronmärkta publiken. Inte minst för att Channing Tatums Mike på det hela taget är en rätt sympatisk och ödmjuk person som både respekterar kvinnorna inte låtsas vara något annat än vad han är.

Ständigt rolig och intressant att skåda

Sedan utgör adderandet av Salma Hayek tveklöst ett lyft för franchisen. Hennes Maxandra är en färgstark, spontan, och passionerad person, som tidvis låter de heta känslorna gå över gränsen och blir i mesta laget, och det är väl också därför hon ständigt är både rolig och intressant att skåda.

Sedan är det lätt att tänka sig att den inledande förförelsedansen som nämns initialt samt det avslutande shownumret med extra allt är det publiken kommer att prata om när allt är över. Vilket väl är fullt förståeligt. För dessa är helt klart också de mest iögonfallande scenerna.

Förpassade ur handlingen

Samtidigt är det den elektriska kemin mellan Tatum och Hayek som gör filmen minnesvärd på lite längre sikt. Särskilt nu när Mikes gamla scenpolare förpassats ut ur handlingen, och man inte får lära känna någon av de nya hunkarna. Ett dugg.

print

Våra samarbetspartners