MALMÖ REDHAWKS: Tvåårig förlängning för Matias Lassen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Sedan Matias Lassen drog på sig Malmö Redhawks färger för första gången 2017 har nummer 16 varit ett mer eller mindre stående inslag i vår backbesättning. Nu har den 26-årige dansken skrivit ett nytt tvåårsavtal med klubben.

– En gedigen och ramstark spelare, säger Björn Liljander.

Matias Lassen är sällan den spelare som får de stora rubrikerna, men detta till trots har han hunnit med över 160 matcher för Malmö Redhawks och 70 landskamper för sitt danska landslag. Nu står det dessutom klart att det blir en fortsättning i Redhawkströjan för den defensivt inriktade backen.

– Matias är en gedigen och ramstark spelare som har haft en fin utveckling under sin tid i Malmö. Det vi uppskattar allra mest i Matias spel är hans solida defensiv och vi vet också att han sätter stor stolthet i den aspekten av spelet. Utöver det har han också utvecklat spelet med puck successivt, säger Malmö Redhawks sportchef, Björn Liljander.

Just Matias Lassens defensiva kvalitéer är något den statistiskt lagda hockeysupportern knappast kan ha undgått, då han ofta utmärker sig i bland annat antalet blockerade skott och i den prestigefyllda plus-minusstatistiken.

– Jag vill fortsätta att utvecklas när det gäller både min defensiv samt mitt spel med puck och helt enkelt vara en spelare som coacherna kan lita på i alla lägen. Som jag ser det har min utveckling varit bra sedan jag kom hit och jag har hittat mig själv som spelare och byggt på mitt spel för varje år som gått. Nu ser jag fram emot att fortsätta tillsammans med killarna så att vi kan bli det topplag vi strävar efter att vara, säger Matias Lassen själv i en kommentar.

Det nya kontraktet innebär att Matias Lassen förblir en Redhawksspelare fram till våren 2025.

FAKTA / #16 Matias Lassen
Född: 1996-03-15
Födelseort: Rödovre, Danmark
Längd: 182 cm
Vikt: 82 kg
Position: Back
Fattning: Vänster
Moderklubb: Rödovre SIK
Klubbar i karriären: Rödovre, Leksand, Mora, Malmö Redhawks, Pantern
Meriter: Danmarks bästa back 2017, fyra VM-turneringar, OS-spel 2022
Aktuell: Förlänger kontraktet med två säsonger, och förblir en Redhawksspelare till våren 2025

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners