GUL VARNING FÖR EFTERGIFTER FÖR ANDRA GÅNGEN

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Många av er har redan glömd mina rader i gårdagens nummer av denna tidning betitlade Gul VARNING för EFTERGIFTER, mångare än så har aldrig ens läs dem. En del av övertygade om att Gul VARNING för EFTERGIFTER var en illaförtäckt reklam för glass som var så god att den överviktiga chauffören föredrog att fortsätta att slicka på den i stället för att åtminstone försöka rädda sin skenande buss.

Vid den beskrivna olycksplatsen mötte jag en ung kvinna som kommenterade den välta gatubelysningsstolpen med ”det där blir ingen billig historia”.

”Hur vet du det?” undrade jag.

”Jag jobbar med belysning”, svarade hon och fortsatte: ”Att bara byta ut en trasig lampa där uppe, kostar minimum 20-tusen kronor. Man skall rycka ut med en lyftkran eller en lyft och den skall bemannas och… Vad tror du?”

Jag har inte kontrollerad kvinnans uppgifter men de låter inte orimliga.  

Jag har funderat varför måste man hyra en lyftkran varje gång man byter en lampa i gatubelysningen, något som jag erfarit många, många gånger. I utlandet, mera konkret i Dubai, såg jag hur man ersätter en trasig gatlampa med en annan, på ett smidigare, snabbare och definitivt billigare vis. Och Dubai är något rikare samhälle än vårt.

Se den bifogade video.

© Vladimir Oravsky

print

Våra samarbetspartners