GUL VARNING FÖR EFTERGIFTER

Klicka på bilden, för att se hela bilden

En del av Sverige vill få plats i NATO och hela Sverige tvingas till eftergifter bland annat till ett land som vi för några månader sedan betraktade som opålitligt.
En del av socialdemokratin ville behålla statsministerposten och samtliga Socialdemokraterna tvingades att bevittna de eftergifter som ett utpräglat borgerligt parti krävde för att släppa fram en skadeskjuten socialdemokratisk statsminister.
Sveriges politiker har alltid levt efter devisen ”eftergifter helgar medlen”. Därför har de låtit Nazityskland köra tåg genom Sverige, därför får Turkiet diktera sina villkor. Eller som den allvetande Pierre Schori uttryckte det ”Alla som har varit i en bazar i Turkiet vet, hur de förhandlar: de lägger ut fram ett stort pris som man sen förhandlar ner och man blir glad, men då har de vunnit mycket och det precis vad som har skett.”

Att göra eftergifter är inte alltid till godo, inte om de görs med förbundna ögon och töcknig hjärna.
Och samma gäller det som kallas kompromisser, som inte är det samma som eftergifter.

Nedanstående rader mejlade jag till Jönköpings-Posten. De handlar om en olyckshändelse som kunde ha slutat mycket värre och det är bara ödets ofta kloka hand som förhindrat att så inte skett. Jag var den ende journalisten som bevittnade olyckan och jag skickade min beskrivning av den med fotografier bara några minuter efter händelsen. Men Jönköpings-Posten brydde sig inte.
Anledningar kan vara flera men jag är ganska så säker på åtminstone en anledning. Jönköpings-Posten vill inte förlora en bra och pålitlig annonsör. Relation mellan annonsörer och Jönköpings-Posten kommer alltid att hedras som det heter, även då när det handlar om rent och skärt förräderi.

Det är Länstrafikens ansvar
Den 24 augusti 2022 vid 15 och 30-tiden, stannade en taxi-buss utanför en ICA-affär på Lovisegatan. Chauffören, en liten, kraftigt överviktig kvinna, köper en glass och tuggar på dess chokladöverdrag. Hennes taxi-buss sätts i rörelse, fast hon är inte med. Hon har sin glass att tänka på. Taxi-bussen glider bakåt, snabbare och snabbare och kraschar i en gatubelysning i korsningen Lovisegatan och Merkuriusvägen cirka 250 meter nedanför ICA:n. Gatubelysningen välts, lampan i den krossas.
Chauffören kommer så småningom till olycksplatsen, hon slickar fortfarande på sin glass, som om hon var på semester.
Jag och de övriga vittnen till detta pustar ut, då ingen blev skadad.

Bussen kör skolbarn, och det är Länstrafiken som anlitar denna, liksom även bussens chaufför. Detta menar jag, är oroväckande oansvarigt. Om något barn skulle trilla i bussen eller rymma iväg, då skulle denna kraftig överviktiga chaufför med begränsad rörelseförmåga och som dessutom prioriterar att suga på en glass i ställer för att agera, inte ha en chans att komma till undsättning. Fy! Säger jag.

Text och foto © Vladimir Oravsky

PS – Vill ni se bilderna större så klicka på dem

print

Våra samarbetspartners