BENJAMIN ANDRÉE & ALEXANDRA APPELQVIST : HELIX – en extremt bra debut både om och av en driven deckarduo

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: HarperCollins Nordic
Serie: Adrian Lind (del 1)
Genre: Deckare
Antal sidor: 355
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2021-10-21

En ny duo intar den svenska deckarmarknaden och ett alldeles nytt koncept dyker upp på den svenska deckarscenen – Helix är som en underbar palettrensare när man förläst (eller förlyssnat) sig på för många likadana deckare.

Helix är den första delen i en ny spänningsserie där nöjesreportern Adrian Lind och hans bästa vän Valeria Rossi spelar huvudrollerna. I Helix har de båda två lyckats få en inbjudan till ett exklusiv och glamourös fest. Det är där intrigerna börjar, och sedan tätnar mysteriet efterhand, med en mängd olika spelare som intar planen.

Inspirerad av Orientexpressen

Inspirationen för storyn är en av de allra bästa deckarna någonsin – (nu senast filmatiserad av regissören Kenneth “Poirot” Branagh, med långa banor av filmstjärnor och allehanda lyx deluxe). Här är tåget utbytt mot ett penthouse i Stockholm, tågresan är ett spektakulärt födelsedagsfirande i dagarna de tre och handlingen utspelar sig (så klart) i vår egen samtid.

(Tilläggas bör att även Agatha Christie skrev om sin samtid – kidnappningen av och mordet på Charles Lindbergs baby var hett förstasidesstoff när hon skrev sin världsberömda deckare, liksom att Orientexpressen kört fast i snön.)

På jakt efter ett dödligt farligt scoop

Vad har då Adrian Lind och Valeria Rossi för agenda i Helix? Nöjesreportern Adrian har ett scoop på gång – eller en brottsundersökning, beroende på hur man ser det. En av partyts gäster, influencern Sarah, har delat märkliga inlägg på sociala medier. Nu är hon försvunnen. Avundsjuka, finansiell vinning, hämnd – vilket eller vilka motiv ligger bakom försvinnandet? Lever Sarah, eller är hon mördad? Flera personer på festen vill gärna se henne död och begraven. Vem, om någon över huvud taget, kan Adrian lita på?

Invecklat pusselmysterium med påskäggsjakt i deckarhistorien

Jakten på det stora scoopet gör att Adrian gräver allt mer frenetiskt. Men ju mer han får veta, ju mer förvirrat blir läget. Inget är som det först ser ut att vara. Han måste reda ut allt … innan det är för sent.

Helix ger oss en övertygande vänskap mellan Adrian och Valeria, ett mycket invecklat pusselmysterium och flera intressanta blinkningar till deckarhistorien – att gå på påskäggsjakt i den här boken är en riktig fest.

Om och av en driven deckarduo

Det här är en extremt bra debut, både om och av en driven deckarduo som det ska bli ett sant nöje att möta igen.

print

Våra samarbetspartners