SÅ MINNS JAG KATARINA HAHR

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Katarina Hahr är känd för dem flesta som lyssnar på radio och dem flesta kommer att minnas henne för hennes radiointervjuer.

Jag kommer att minnas henne av en annan anledning: Hon var en kämpe som inte lät sig köras över av blinda, hårdhudade, ansvarslösa byråkrater. Hennes utdragna kamp mot Stockholms stad för sin rätt var inspirerande för många, många människor, och så även för mig. Läs gärna Katarina Hahr får rätt igen mot Stockholm.

I mina ögon var Katarina Hahr en föredömlig, inspirerande, aktningsvärd kämpe. Hatten av.

Min pjäs AAAHR!!! har en färgglad huvudkaraktär som inte ger sig, oaktat vem som förnedrar honom. Pjäsen fick inte sin titel efter Katarina Hahr, (vars namn härstammar från den tyska släkten Haar), men om någon uttolkare skulle se den alltid flärdklädd Katarina Hahr i honom, kommer jag inte annat än bestyrka detta.

Klicka här för köp av och information om artikelförfattaren Vladimir Oravskys böcker.

© Vladimir Oravsky

Skriven 2021-11-09

print

Våra samarbetspartners