HUNTER HUNTER – spännande och välgjord thriller med chockerande slut

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Shawn Linden
Skådespelare: Camille Sullivan, Devon Sawa, Summer H. Howell, Nick Stahl, Gabriel Daniels
Land: Kanada, USA
År: 2020
Genre: Skräck, Thriller
Längd: 93 minuter
Format: Blu-Ray, VOD
Distributör: Njutafilms
Betyg: 4

Ibland när jag är ute och åker och färdas över oändlig landsbygd, och får syn på ett ensamt bostadshus mitt ute i ingenstans, undrar jag hur det är att bo där. Framför allt undrar jag hur det är att vara barn och växa upp på ett sådant ställe. Har ungarna några kompisar? Vilka leker de med? Ibland ser det inte ut att finnas en busshållplats i närheten, och det är kanske flera kilometer till närmaste granne. Föräldrarna tycker kanske att det är bra för själen att bo i enskildhet och nära naturen, men det måste vara hårt att vara barn att bo så. (Om det nu inte är Galna Familjen På Landet Som Är Kannibaler.)

Thrillern Hunter Hunter, med manus och regi av Shawn Linden, handlar om en familj som bor i en primitiv stuga djupt inne i en skog. Det är Joseph (Devon Sawa), hans hustru Anne (Camille Sullivan), och deras trettonåriga dotter Renee (Summer H. Howell). De livnär sig helt och hållet på det de kan fånga i skogen. För att få pengar säljer Joseph skinn från djuren han dödar. Joseph är en råbarkad jägare, och enligt honom går livet ut på att vara stark och tuff.

Varg verkar äta upp människor

Renee har vuxit upp i den där stugan, som inte har rinnande vatten, och hon har aldrig gått i skolan. Hon har heller aldrig umgåtts med några andra än sina föräldrar. Ingen i trakten verkar veta att familjen bor därinne i skogen – något årtal anges inte, men av den tekniska utrustning som förekommer att döma, är det sent 1980-tal.

En varg är lös i trakten, vilket skrämmer Joseph och hans familj. Joseph ger sig ut för att leta efter vargen, men när han inte kommer tillbaka blir Anne och Renee oroliga. Än mer oroliga blir det när de hittar en fingerring i en hög vargbajs. Vargen verkar äta upp människor. Anne blir alltmer paranoid, något ondskefullt finns där ute i skogen, och det kan när som helst attackera stugan. Tror Anne.

Slutet onekligen chockerande

Den här filmens slut är omtalat. Det anses vara lika överraskande som chockerande. Därför satt jag och gissade hur det hela skulle sluta – och jag trodde mig ha kommit på det. Dock visade det sig att jag hade fel. Slutet är betydligt mer konventionellt än jag räknat med, det är ett slut som känns hämtat ur en gammal tidning från EC Comics på 1950-talet. Men om man inte tål att se blod och äckel i mängder, är slutet onekligen chockerande.

Är som en en bioproduktion

Hunter Hunter är en film som kan placeras i facket för “riktig film”. Som jag ofta påpekar vet man aldrig vad man får nuförtiden när man ser på lågbudgetfilm som släpps direkt och DVD och Blu-ray – alldeles för många filmer ser ut som taffliga amatörproduktioner med platt digitalfoto. Shawn Lindens film ser ut som en bioproduktion. Det här är dessutom en ytterst välspelad film – och förutom de jag nämner ovan, medverkar även Nick Stahl och några andra i mindre roller.

Betyget här till höger är kanske lite snällt, men det är en spännande och välgjord film, och jag gillade grand guignol-slutet.

Skriven 2021-06-19

print

Våra samarbetspartners