ROBERT KIRKMAN : THE WALKING DEAD VOLYM 17: FRUKTANS TID – spänning från lågmäld intensitet till högoktanig action

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Apart Förlag
Teckningar: Charlie Adlard
Översättning: Sara Arestedt
Serie: The Walking Dead (del 17)
Genre: Serier, Skräck
Antal sidor: 144
Format: Häftad
Utgivningsdatum: 2016-04-27

The Walking Dead av Robert Kirkman, Tony Moore och Charlie Adlard är något av ett kultfenomen. Den framgångsrika TV-serien följer albumen relativt troget (säsong 11 år 2022 kommer att bli finalen) och visst är det mödan lönt att också lägga vantarna på de snyggt tecknade albumen!

The Walking Dead del 17 har underrubriken Fruktans tid – det låter nästan som en blinkning till Sherlock Holmes mysteriet Fruktans dal, vilket också hade fungerat som titel. De båda dramerna handlar båda om hur man infiltrerar maffian och handskas med maffian … och hur man överlistar kriminella genier. Nästan i alla fall …

Zombies inte det största problemet

För i den postapokalyptiska dystopiska världen i The Walking Dead – Fruktans tid, så är zombies inte det största problemet – det är alla kriminella element. Organisationer som kräver “a piece of the action” – lite bidrag för att “beskydda”. Och om civilbefolkningen inte betalar så får det dystra konsekvenser. Det skulle kunna vara 1920-talets Chicago. Det skulle också kunna vara dagens värld där kriminella nätverk är starkare och mer mångfacetterade än någonsin.

Bättre än TV-serien

The Walking Dead kan med rätta kallas för bland det snyggaste som gjorts i amerikansk serieväg – svartvitt, rent, glasklart, rakbladsvasst. Spänning som varierar från lågmäld intensitet till högoktanig action.

Ännu bättre än TV-serien – ingen tvekan om det! Och serieromanen har ju ett alldeles speciellt konstnärligt uttryck.

print

Våra samarbetspartners