LEAFGARDEN släpper ny singel

Klicka på bilden, för att se hela bilden

När Leafgarden började fundera över vilka låtidéer de borde jobba med och vilket sound de var ute efter kom de ganska snart också till slutsatsen att deras mer klassiska rocklåtar kändes rätt.

Med facit i hand var det faktiskt den första låten de skrev tillsammans Life’s too short som satte ribban för hur de skulle låta. Bassisten och sångaren Mathias Westman om låten:

” Life’s too short skrevs utifrån ett par ackord som jag föreslog, Andreas kom med på själva riffet och ett stick till låten. När texterna skrevs var historien om en man och en kvinna inspirerad av Bryan Adams – Summer of 69, utan några andra jämförelser. Jonas föreslog några tillägg till texten och den här, vår första färdiga låt, var verkligen ett bandsamarbete ”

Leafgarden är en trio som spelar rak old school rock/hårdrock. Bandet består av Andreas Nilson gitarr, Jonas Rydén trummor samt Mathias Westman på bas och sång. De har spelat ihop sedan 2015 då de först började spela lite covers tillsammans för att ganska snabbt gå över till att skriva eget.

© Leafgarden

print

Våra samarbetspartners