TENET, UNHINGED och ÅSA-NISSE bland december månads DVD-releaser

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Dags att ladda upp med julfilmer! Vad är nytt på DVD, BD och VOD i december? Prinsar och brandmän intar de nya tecknade barnfilmerna. Klurigheterna i Christopher Nolans Tenet kan begrundas i lugn och ro – med massor av extramaterial. Vad hände, egentligen? Det här är givetvis julklappen nummer ett för alla sci-fi fans!

Helgalen stalkande Russell Crowe

Skräckfans kan glädja sig åt den kombinerade krigsskräckfilmen Ghosts of War och även åt en helgalen stalkande Russell Crowe i Unhinged. Apokalypsen är nära i Greenland, där Gerard Butler bunkrar i sin bunker. Galet väder tävlar med en galen Mel Gibson i Force of Nature. Mogen romance blir det i Vi två.

Två boxar med Åsa-Nisse

Seriealbum och jul hör ihop. Och seriealbum i filmform blir det i överflöd när hela två boxar med Åsa-Nisse släpps, på pepparkakans dag – den 9 december. Passa på och lägg lutfisken i blöt, garnera pepparkakshuset och kolla in en svensk (och mycket omdiskuterad) kulturikon.

Under denna Nobel månad släpps även Tesla, en film om en av vetenskapshistoriens mest kända och mest kontroversiella personer – tillika (föga förvånande) Elon Musks stora idol. Men inga Teslor susar runt på vägarna i detta kostymdrama.

Flygande kulor och krossat glas av Die Hard 2-regissören

För mycket julmys? Den finske regissören Renny Harlin är mest känd för actionklassikern Die Hard 2. som utspelar sig på julafton, och The Long Kiss Goodnight. Numera arbetar han i Kina och nya Bodies at Rest är hans tredje film som är producerad i landet. Även här utlovas en annorlunda “die hard” julafton med flygande kulor och krossat glas.

Yippee ki yay – Merry Christmas!

7 december
The Rental – SF Studios
Unhinged – Nordisk Film
Archive – Universal Pictures
Brandman Sam: Klart för tagning – SF Studios

9 december
Livets bästa år – Njutafilms
Prinsens resa – Njutafilms
Åsa-Nisse volym 1 – Studio S Entertainment
Åsa-Nisse volym 2 – Studio S Entertainment
Ghosts of War – Studio S Entertainment

14 december
Tesla – Scanbox Entertainment
Greenland – SF Studios
Tenet – Warner Bros.
Force of Nature – Noble Entertainment
Peninsula – Noble Entertainment

16 december
Vi två – Njutafilms

23 december
Bodies at Rest – Njutafilms

Skriven 2020-11-21

print

Våra samarbetspartners