PELLE SVANSLÖS, WATCHMEN och EN OFFICER OCH SPION bland augusti månads DVD-releaser

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Inställda premiärer, uppskjutna premiärer, stängda biografer. Nu börjar detta att märkas mer och mer på DVD- och BD-utbudet eftersom det inte kommer ut några stora bioblockbusters från Hollywood bland de nya releaserna.

Men det finns mycket smått och gott att välja bland i alla fall. Bland annat sportfilmen The Way Back som släpps direkt på DVD och streaming på grund av den pågående pandemin, den animerade japanska fantasy filmen Weathering With You, westernfilmen Badland och två mycket stora franskspråkiga publiksuccéer och prisvinnare.

Belönad med flera priser

Komedin Terapi i Tunisien blev vinnaren av publikens pris vid Venedigs filmfestival 2019. En officer och spion (baserad på en bästsäljande roman av Robert Harris, som även står för filmens manus) belönades med Juryns Stora Pris och Kritikernas pris vid Venedigs filmfestival. Filmen nominerades också till hela dussinet César Awards (Frankrikes motsvarighet till Oscars) och kammade slutligen hem priserna för bästa regi, bästa kostym och bästa manus efter förlaga.

Dessutom: augusti bjuder på ett överflöd av nya barnfilmer – med den omtalade svenska nyproduktionen av Pelle Svanslös i spetsen.

De tecknade filmproduktionerna har klarat sig bättre än många andra genrer under coronaviruspandemin, här är en genre som ständigt klarar på att fylla på med nya produktioner – “social distancing” är inget problem när det är så lätt att sprida ut animatörerna och deras datorer …

3 augusti
Blood Quantum – NonStop Entertainment

10 augusti
The Peanut Butter Falcon – Noble Entertainment
Robert the Bruce – Universal Pictures

17 augusti
Pelle Svanslös – SF Studios
Fantasy Island – Sony Pictures

19 augusti
Terapi i Tunisien – Njutafilms
Badland – Studio S Entertainment
En officer och spion – Studio S Entertainment

24 augusti
Ella Bella Bingo – Scanbox Entertainment
Samsam – SF Studios
The Way Back – Warner Bros. Pictures

31 augusti
Weathering With You – TriArt Film
Watchmen – Warner Bros. Pictures
My Spy – SF Studios
The Kelly Gang – Scanbox Entertainment
Deep Blue Sea 3 – Warner Bros. Pictures

Skriven 2020-08-01

print

Våra samarbetspartners